Dječija stolica i u Parlamentu RS

U želji da se čuje dječiji glas i poštuju prava djeteta, predstavnici Dječije zemlje odlučili su da jednu od pet stolica, koje predstavljaju simbol dječijih prava, postave u Parlament Srpske.

Republika Srpska 07.12.2018 | 16:26
Dječija stolica i u Parlamentu RS
Pet praznih dječijih stolica simboliše pet olimpijskih krugova. Prva stolica je predata lokalnom parlamentu u Bijeljini, druga u Parlament Srpske, ostale tri stolice biće smještene u Parlament BiH, Savjet Evrope i u skupštinu Ujedinjenih nacija u Njujorku.

"Na ovaj način želimo da dječiji glas i dječija prava dopru do svih parlamentaraca", poručuje dječiji ambasador Mišel Mišković i dodaje:

"Došli smo u skupštinu da bi donijeli jednu dječiiju stolicu koja služi za to da odrasli predsjednici i ostali kad budu primali bitna rješenja da uvijek pogledaju i da razmisle da li će njihovo rješenje da naškodi našoj djeci”. 

Stolica će privremeno biti u kabinetu predsjednika Parlamenta, a kasnije će biti u skupštinskoj sali, da bi svakom poslaniku bila podsjetnik da treba da se bori za dječija prava.

Predvodnik u tome biće najmlađi poslanik u Parlamentu Srpske kojeg je dječiji ambasador izabrao da se u narodnoj skupštini bori za prava djece.

“Da budemo svjesni svaki put kad donosimo odluke, zakone i vrlo važne stvari za sav narod RS i djecu i buduću djecu koja tek treba da budu rođena. budemo svjesni važnosti naših odluka i da pogledamo u tu stolicu koja je danas stolica djece ali prije svega stolica naše budućnosti”, kazao je Draško Stanivuković, poslanik PDP u NS RS.

“Draško će biti čuvar te stolice i da se svake godine otvori pitanje položaja djece u RS”, kaže Duško Tomić, generalni sekretar i osnivač prve Dječije ambasade.

U narednom periodu, Dječiji ambasador Mišel Mišković će u momentima kada parlamentarni predstavnici budu vijećali o porodičnom pravu, imati ulogu da na toj stolici iznese zahtjeve koji se tiču dječijih prava.



BN TV

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

4s

07.12.2018 16:45

ovog tomića što dalje...tipičan kum zla!!!

ODGOVORITE
Name

Re G. S.

07.12.2018 19:47

Ovo je fantastično, prava prilika da se kritikuje i ukaže na probleme u društvu jer opozicija uglavnom kao i vlast prvo gleda svoj lični politički interes. Dušku Tomiću sve čestitke.

Name

Nostradamus

07.12.2018 16:54

Novi performans bez sanse da se bilo sta promijeni.Prava djece se vezu za prava roditelja jer kao dijete sam prezivio nepravdu prema mojim roditeljima koja su i danas ostavile posljedice na mene. Sada isto tu nepravdu trpim ja koja ima posledice i na moju djecu. Zato ova stolica je nista drugo nego samo jedan perfomans.

ODGOVORITE
Name

Seljackapolitika

07.12.2018 18:48

Ne dozvolite nilskom konju iz laktasa da sjedne na ovu stolicu, slomice je.

ODGOVORITE
Name

Duka

07.12.2018 21:41

To je Cubro narucio sebi po mjeri

Name

BRAVO

08.12.2018 21:11

TOMIĆU, BOG TE POŽIVIO.

Name

SAVO IZ MEĐAŠA

09.12.2018 11:09

SREĆAN SAM ŠTO MOJI MEĐAŠI IDU U SVIJET HUMANIZMA. HVALA NAŠEM DUŠKU TOMIĆU, KOGA SAM TEK NEDAVNO U POTPUNOSTI SHVATIO. BRAVO DULE, SAMO NAPRIJED. CIJELI MEĐAŠI SU SAD UZ TEBE.

ODGOVORITE
Name

IVO IZ SARAJEVA

13.12.2018 18:11

KAD ĆE STIĆI STOLICA U SARAJEVO DA ORGANIZUJEMO DOČEK SA NAŠOM DJECOM? ODLIČNA AKCIJA ZA SVE POHVALE.