Pešić: Ovakvog trenera ste htjeli da mijenjate...!

Trener Barselone počeo je konferenciju za novinare na neuobičajen način - monologom na temu odnosa crnogorskih novinara prema Aleksandru Džikiću.

Košarka 07.12.2018 | 15:45
Pešić: Ovakvog trenera ste htjeli da mijenjate...!
"Menjate trenera posle dve utakmice", rekao je Svetislav Pešić hodajući pres salom dvorane "Morača".

"...sad vam je pokazao da nije loš", dodao je popularni "Kari", dok je sedao pred mikrofone, nakon poraza njegove Barselone od Budućnosti rezultatom 67:64, u 11. kolu Evrolige.

I tu nije bio kraj "neoficijelnog" dela konferencije.

"Doneo vam titulu posle koliko, 15-16 godina, a vi bi da ga menjate zbog dve utakmice koje je izgubio u Evropskoj ligi. Zamisli tog bezobrazluka!", nasmejao se Pešić.

"Da je izgubio u Baru, vi biste ga promenili. Ne gazda, nego vi što operišete. Sve znate, samo ne znate da operišete", upotrebio je nedovoljno jasnu metaforu, napomenuvši kasnije da on "ne brani (Aleksandra Džikića)", jer "njega brane njegove igre".

Trofejni stručnjak čestitao je na pobedi "kompletnoj ekipi Budućnosti i navijačima", naglasivši da je sve bilo "na najvišem mogućem nivou".

"Budućnost je pobedila Baskoniju i CSKA, dva vrhunska tima. Znali smo da će im to doneti samopouzdanje i da će utakmica biti teška za nas, kao što će biti i svima ostalima. Jer, sada i publika i igrači znaju da mogu da igraju sa svakim i da pobede",počeo je analizu utakmice.

"Igrali smo dobru odbranu, kao i Budućnost. Igralo se fizički jako, uz dobro ponašanje i jednih i drugih. Nama je jedino falila mirnoća u napadu, promašivali smo šuteve koje obično pogađamo. Naravno da sve kreće iz odbrane i defanzivnog skoka, ali kada je ovako teška i izjednačena utakmica, moraš da ubaciš i nešto spolja. Mi to nismo uradili i mislim da je to razlog što smo izgubili".

Trener Barse ocenio je da su njegovi igrači podbacili i u ofanzivnom skoku, mada su na unutrašnjim pozicijama za Budućnost najviše igrale "četvorke", Erl Klark i Danilo Nikolić.

"U boljim utakmicama ove sezone imali smo po 18-20 skokova u napadu. Košarka je igra u kojoj je šut nestabilna kategorija i zato je ofanzivni skok vrlo bitan, a mi smo večeras tu zakazali. Samo 11 naših slobodnih bacanja govori i o nedovoljnoj napadačkoj agresivnosti generalno".

Barselona je sa skorom 6-5 u sredini evroligaške tabele, dok Budućnost (3-8) sa Makabijem deli 14. i 15. mesto. Poslednjeplasirana Darušafaka zabeležila je samo jednu pobedu, uz 10 poraza.



Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar