Vučić: Haradinaj je u pravu

Predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je da je nije srećan zbog izjave ambasadora SAD u Prištini da je najavljeno formiranje vojske Kosova pozitivan korak.

  • Vijesti
  • Srbija


Vučić je rekao i da je svestan da nije realno da Srbija promijeni mišljenje Amerike, za koju je nezavisnost Kosova gotova stvar.

Nakon otvaranja fabrike u Kragujevcu, Vučić je rekao da je uvijek govorio da Albanci ništa ne rade sami, već da iza svega stoje Sjedinjenje Američke Države.

"Samo što to ne moramo uvek otvoreno da kažemo. Imaju oni još saveznika u Evropi i zato moramo da se preorjentišemo na fabrike i na budućnost, da razmišljamo kako da pobeđujemo pameću. A mi da vojno pobedimo Ameriku... Nemojte. Jednom smo pokušali, pa nismo uspeli. Iako smo tada bili napadnuti i zna se šta ja mislim o agresiji", rekao je Vučić.

Komentarišući izjavu kosovskog premijera Ramuša Haradinaja da će Amerika stati na stranu Kosova ako dođe do sukoba sa Vojskom Srbije, Vučić je rekao da je Haradinaj u pravu i da on očekuje da će SAD biti na strani Kosova, šta god da Priština uradi i koji god sporazum da prekrši.

"Krajnje je vreme da se s tim pomirimo da su SAD priznale nezavisnost Kosova i da je to kraj priče za njih. Nije realno da Srbija može da promeni mišljenje Amerike. Mi smo u ćošak saterani, onoliko malo koliko nas ima i koliko smo slabi, moramo da se sačuvamo", rekao je on i ponovio da je vitalni interes Srbije da sačuva mir i brani svoje nacionalne interese.

Govoreći o odluci Madagaskara da povuče priznanje Kosova, Vučić je rekao da je veoma zahvalan Vladi i narodu te zemlje i da to potvrđuje da Srbija može da se bori za svoje interese.

"Da li će to da nas spase svih muka i nedaća - naravno da neće. Ali hvala toj divnoj zemlji, umećemo to da cenimo u budućnosti", rekao je on.

(Tanjug)

KOMENTARI7
POŠALJITE PORUKU

Рашо

07.12.2018 15:44

Сада је стварно доказао да је пролупао.Полако али сигурно приводи крају проблем територије Србије, изгубили смо не само време.

Ko moze da se bori protiv SAD i NATO-a.Probala je to SRBIJA vec i kako je prosla.Sve ove price do sada su samo price za malu djecu i zamazivanje ociju ,da gledas i vidis,a treba da ne vidis.

Suca

07.12.2018 17:33

A sta bi Ti preduzeo pametni Rasko? Tukao bi se sa NATO-om, bombardovao bi ih cirilicom.

Dijagnoza

07.12.2018 18:02

А теби је видим, ћирилица нејвећи проблем!

Petar

08.12.2018 00:33

Ratovi nam nisu nista donijeli dobro a kosovo smo izgubili zbog pogresne politike i jedi spas srbima je sto prije ulazak u nato nazalost tako stoje stvari

pero

08.12.2018 01:27

Gc

07.12.2018 22:11

MAJMUNE.MAJMUNE

ZMiljenkoE

08.12.2018 14:22

Imali smo dovoljno veliku i jaku Jugoslaviju. Nekolicina pogrešnih ljudi nas uvede u san o velikoj Srbiji. Na žalost sa još pogrešnijim ljudima budimo se pored velike Albanije i male i nejake Srbije. To Aleksandre trebaš da kažeš narodu - istinu.

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.