Šon Pen u Istanbulu snima film o Kašogiju

Američki glumac Šon Pen boravi danas u Istanbulu gde radi na snimaju dokumentarnog filma o novinaru Džamalu Kašogiju koji je 2. oktobra ubijen u saudijskom konzulatu u tom turskom gradu.

Zabava 06.12.2018 | 08:02
Šon Pen u Istanbulu snima film o Kašogiju
Turska agencija Anadolija prenela je da je Pen, glumac sa dva Oskara, bio ispred saudijskog konzulata gde je njegova ekipa snimala. Mediji su preneli video-snimak na kojem se vidi Pen u crnom odelu kako razgovara sa kamermanom ispred ograde turske policije koja sprečava pristup konzulatu.

Kašogi je u tom diplomatskom predstavništvu Saudijske Arabije ubijen 2. oktobra kada je otišao po dokumenta potrebna za venčanje s turskom državljankom. To ubistvo je izazvalo negodovanje međunarodne zajednice i pokvarilo sliku Saudijske Arabije iako je princ prestolonaslednik Muhamed bin Salman demantovao da je umešan.

Pen (58) je poznat po zauzimanju stavova o politici i američkom društvu uopšte, ali i po inicijativama koje druge zemlje smatraju spornim. Glumac je izazvao kritiku 2015. godine kada je s jednom glumicom napravio intervju s meksičkim narko dilerom Hoakinom Gusmanom poznatom kao El Čapo dok je kriminalac bio u bekstvu. Pen je osvojio dva Oskara za uloge u filmovima "Mistična reka" i " Milk".

Novosti
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar