OK BiH: Ko će naslijediti Larisu i Miralema?

Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine osmi put bira najuspješnije sportiste Bosne i Hercegovine. Prošle godine laureati su bili džudistkinja Larisa Cerić i fudbaler Miralem Pjanić.

Ostali sportovi 06.12.2018 | 11:30
OK BiH: Ko će naslijediti Larisu i Miralema?
Manifestacija "Izbor sportiste godine" za 2018. godinu biće održana u četvrtak, kada će biti proglašeni najuspješniji u devet kategorija.

Glavna nagrada je sportista godine, a osim toga biće izabrani najbolji sportista i najbolja sportistkinja u seniorskoj konkurenciji. Takođe će biti proglašen i najuspješniji trener, najuspješniji sportski klub kao i najuspješnija reprezentacija BiH, te najbolji mladi sportisti i sportiskinje u juniorskoj i kadetskoj konkurenciji.

Olimpijski komitet BiH i ove godine podijeliće i specijalne nagrade, među kojima nagradu Međunarodnog olimpijskog komiteta, priznanje za istaknuti sportski rezultat pojedinačno i ekipno, uspješan dugogodišnji trenerski rad, medijsku promociju olimpijskih vrijednosti, ambasadoru sporta kao i nagradu za najboljeg sportistu ili ekipu iz porodice neolimpijskih sportova.

Manifestacija će biti održana u prostorijama Olimpijskog muzeja/Olimpijskog komiteta BiH u Sarajevu s početkom u 19.30 sati.

Izvor: mondo.ba/Fena

Komentari / 0

Ostavite komentar