Otvoreni RAT Partizana i Vaterpolo saveza!

Ko laže i ko kome otima?! Dok traje sudski spor oko toga kome pripada bazen na Banjici, uveliko se u javnosti vodi rat na relaciji VK Partizan - Vaterpolo savez Srbije.

Ostali sportovi 05.12.2018 | 20:15
Otvoreni RAT Partizana i Vaterpolo saveza!
Sud još nije doneo odluku oko vlasništva bazena na Banjici, Partizan tvrdi da treba da pripadne njima, dok Opština Voždovac tvrdi da je bazen njihov, a situacija se iz dana u dan zaoštrava.

Za to vreme, trpi vaterplo sport u Srbiji i naš najtrofejniji klub koji se, kao se čini, nikad nije nalazio u težoj situaciji nego što je sada. Novca i pomoći niotkuda, sledi zima i pitanje je kako će se grejati voda u bazenu, situacija je katastrofalna. 

VK Partizan je nedavno uputio javni apel za pomoć . 

"Obraćamo Vam se u ime Vaterpolo kluba Partizan. VK Partizan je mnogo godina sinonim za uspeh u ovom sportu. Mnogo osvojenih medalja su dokaz našeg kvaliteta. Klub koji je cenjen i priznat u celom svetu. Najuspešniji vaterpolisti su ponikli iz naše škole vaterpola. Kod nas vredno trenira 350 dece različitog uzrasta u nadi da će sutra naslediti svoje starije kolege… 

Nažalost VK Partizan se suočava sa mnogo problema. Jedno od gorućih pitanja je kako obezbediti adekvatno grejanje u zimskoj sezoni? Vaterpolo klub je došao na ideju da pronađe firme, poštovaoce našeg kluba koji bi nam skromnom donacijom pomogli da rešimo problem grejanja tokom zime i obezbedimo deci i prvom timu uslove kakve zaslužuju", stajalo je između ostalog u saopštenju kluba. 

U Vaterpolo savezu su mesecima unazad, kako tvrde u Partizanu, ostajali nemi na apele za pomoć. Ipak, predsednik VS Srbije Viktor Jelenić se u ponedeljak oglasio rekavši da je Savez nekoliko puta pomagao klubu. 

"Od kada sam ja predsednik, Savez je četiri ili pet puta pomogao Partizanu. Međutim, mi ne možemo da se mešamo u sudski spor između Opštine Voždovac i crno-belih oko vlasništva na bazenu Banjica. Po podacima koje imam, bazen pripada Voždovcu", rekao je Jelenić. 

Iz Partizana mu je odgovoreno da sudski spor između VK Partizan i opštine Voždovac u toku i da trenutno Kasacioni sud tek odlučuje o tome koji sud će biti nadležan da sudi u ovom predmetu.

Otkaz zbog podrške klubu

U Partizanu su takođe bili ogorčeni na vest da je doskorašnji izvršni direktor Vaterpolo saveza Srbije i predsednik Skupštine VK Partizan, Zoran Avramović, dobio otkaz u VSS, kako kažu, samo zato što je podržao Partizan. 

"Predsednik Skupštine VK Partizan gospodin Avramović dobio je danas otkaz u VSS, u kom je godinama uspešno obavljao funkciju izvršnog direktora. ZAUSTAVIMO odmazdu ka Partizanu zbog istupanja u javnost. Vaterpolo savez Srbije NIJE privatno vlasništvo i ne smemo dozvoliti na nevini ljudi dobijaju otkaze zbog podrške VK Partizan", poručili su u utorak iz VK Partizan. 

Šta će dalje biti, teško je reći. Od momenta kada su crno-beli zatražili pomoć, u akciju pomoći uključio se veliko broj navijača, ali i poznatih ličnosti, koji su želeli svojim primerom da podstaknu ostale da pomognu opstanku našeg najtrofejnijeg vaterpolo kluba.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar