Dašić kreće od nule - u Zadru!

Nekadašnji reprezentativac Crne Gore posle povrede kolena pokušava da zasluži ugovor sa ABA ligašem.

Košarka 07.12.2018 | 16:30
Dašić kreće od nule - u Zadru!
Vladimir Dašić (30 godina, 208 cm), nekada jedan od najvećih talenata u regionu, posle povrede kolena i duge pauze ponovo traži svoje mesto "pod suncem".

Crnogorski krilni centar nalazi se u Zadru, trenira sa ekipom i pokušava da se nametne treneru Anti Nazoru.

"Ako sve prođe dobro, nadam se da ću postati deo tima i pokazati ono što najbolje znam da radim. Uradio sam sve da bih se posle povrede vratio na teren i u takmičarsku formu", rekao je Dašić, a preneo portal "057 info".

Dašić je posle osvajanja zlata na U-18 prvenstvu Evrope, sa selekcijom Srbije i Crne Gore, zaigrao za prvi tim Budućnosti, a leta 2009. prešao je u Real, koji ga je pozajmio Gran Kanariji.

Usledio je transfer u rimsku Lotomatiku, pa turbulentni period, tokom koga je mnogo češće bio na stranicama tabloida, nego u sportskim vestima. Bio je član Olimpije, Bešiktaša, Metalca, ponovo Budućnosti, pa kiparskog AEK iz Larnake, gde je i doživeo povredu aprila 2017.

Sada se "zarekao" da će pokazati svoj puni potencijal.

"Spreman sam da krenem od nule, da se nametnem i izborim mesto u ekipi. Muči me to što nisam pokazao ni 30 odsto onoga što mogu. Ponovo se osećam kao u detinjstvu, kada mi je košarka bila sve u životu", izjavio je pre nekoliko meseci u intervjuu "Sport klubu".

Zadar je sa skorom 3-6 u donjem delu tabele ABA lige.

Ima pobedu više od poslednjeplasiranog Mornara, a u sledećem kolu naći će se na najtežem mogućem ispitu, pošto mu predstoji gostovanje vodećoj i za sada neporaženoj Crvenoj zvezdi (nedelja, 19.00).

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar