Rouz: Volio bih priznanje za najboljeg "šestog igrača"!

Košarkaš Minesota Timbervulvsa Derik Rouz svestan je da će teško do još nekog MVP priznanja u ligi i kaže da bi voleo da postane i najbolji rezervni igrač.

  • Sport
  • Košarka


On ove sezone prosečno beleži 19,3 poena i 4,4 asistencije uz 50 odsto šuta iz igre.

Jedna je od svetlijih tačaka ekipe koja je trenutno 12. na tabeli Zapada, mada se očekivalo da će biti mnogo ozbiljniji konkurent za neko od viših mesta.

"Voleo bih da osvojim nagradu za 'šestog igrača godine'. Ne mislim da je to loše reći ili da je za mene loš cilj da ulazim sa klupe. Jednostavno to osećam. Ako išta znači, mislim da bi to pomoglo timu", rekao je Rouz u razgovoru sa Krisom Hajnom između ostalog.

Posle turbulentnih nekoliko sezona kada je postalo neizvesno hoće li uopšte igrati u bilo kom NBA timu, Rouz je pronašao "novu mladost".

"Srećniji sam nego što sam bio dugo vremena, ulazim u igru ne razmišljajući i brinući o medijima kao što sam radio, kao što sam morao da brinem u Čikagu. Ili da izlazim na kraj sa upravom kao što sam morao u Čikagu, ili jednostavno sa bilo kojim problemima. Igram bez briga, fokusiran na utakmicu te noći i tako i treba da bude", rekao je Rouz.

Derik je pre osam godina postao najmlađi MVP u istoriji NBA lige, ali su mu povrede od tada uništile karijeru.

Izvor: B92

KOMENTARI0
POŠALJITE PORUKU

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.