Kinezi izbačeni iz snukera na deset godina!

Zbog nameštanja mečeva! Dvojica kineskih igrača snukera Ju Delu i Cao Jupeng suspenodvani su zbog nameštanja mečeva u jednom od najvećih korupcionaških skandala u istoriji snukera.

Ostali sportovi 05.12.2018 | 09:30
Kinezi izbačeni iz snukera na deset godina!
Obojica su priznali da su nameštali rezultate mečeva na pojedinim turnirima između 2015. do 2017. godine, posle istrage o sumnjivim uplatama u kladionicama.

Oni su među najpopularnijim snukerašima u Kini. Ju, 52. snukeraš sveta, suspendovan je na 10 godina i devet meseci i moraće da plati 25.000 dolara.

On je učestvovao u nameštanju pet mečeva na pet turnira, kako bi zaradio novac za sebe i prijatelje. Ju (31) je priznao da je lagao istražitelje, kao i da se kladio na mečeve, iako je igračima to zabranjeno. 

Cao, 44. igrač sveta, suspendovan je na šest godina, od kojih je tri i po godine uslovno, za nameštanje rezultata tri meča u 2016. godini, uključujući i jedan na prestižnom Otvorenom prvenstvu Ujedinjenog Kraljevstva. Deo kazne 28-godišnjem snukerašu je uslovan pošto je priznao krivicu. 

Svetska bilijar i snuker asocijacija saopštila je da su to najduže suspenizije za nameštanje mečeva, otkako je 2013. godine Stiven Li suspendovan na 12 godina.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar