Fjuri provocirao Vajdera: Najbolji povratak svih vremena!

Britanski bokser Tajson Fjuri kaže da je ostvario najbolji povratak svih vremena dok se sprema za borbu sa Diontejom Vajlderom u Los Anđelesu.  Vajlderu 20 kg manje i miliona dolara više za večerašnju borbu! Fjuri težak čak 116 kg, a za večerašnji meč sledi mu garantovanih tri miliona $! 

Ostali sportovi 01.12.2018 | 12:30
Fjuri provocirao Vajdera: Najbolji povratak svih vremena!
Tridesetogodišnji bokser se posle trogodišnje pauze vratio ove godine sa dve pobede, a sada će da se bori za WBC pojas šampiona sveta u teškoj kategoriji.

Fjuri je svojevremeno bio šampion u verzijama WBA (Super), WBO, IBF, IBO i The Ring, ali su mu pojasevi oduzeti zbog odustajanja od revanša sa Vladimirom Kličkom, a posle i korišćenja kokaina.

"Ne pamtim veći povratak u istoriji. Ne pamtim da je neko imao 177 kg, izgubio svu tu težinu i vratio se. Ne pamtim da je neko toliko patio zbog svih problema zbog kojih sam ja patio. Zbog toga je ovo najveći povratak u istoriji", rekao je Fjuri.

Dvojica boraca su imala bliski kontakt na pres konferenciji u četvrtak, a onda i na zvaničnom merenju u petak. 

Fjuri, koji je dočekan uz ovacije navijača, provocirao je Vajldera koji je sve vreme nosio masku na licu, te hladnokrvnim ignorisanjem dodatno iritirao Britanca. 

Brojno obezbeđenje je moralo nekoliko puta da ga obuzda kako ne bi prišao previše blizu Amerikanca. 

Fjuri, poznat kao "Kralj cigana" u meč ulazi sa skorom 27-0 (19 nokauti), dok "Bronzani bombarder" Vajder ima impresivan učinak od 40-0, od čega su čak 39 nokauti.

"Najvažnije je da se zabavim. Ovo je veliki deo mog života, kada se jednog dana setim ovog trenutka pomisliću kako su to bili najbolji dani u mom životu", kaže Britanac. 

Borba godine između Fjurija i Vajldera na programu je u nedelju ujutru od 3 časa po našem vremenu. 

Vajlder će za borbu da dobije četiri miliona dolara, a Fjuri tri miliona, uz dodatni prihod od prodaje TV prava koji može da naraste za desetak miliona.



Sve je spremno za večerašnji veliki okršaj dva majstora plemenite veštine - Diontea Vajldera i Tajsona Fjurija.

Meč u kojem će britanski borac pokušati da u Los Anđelesu, negde na prelazu iz subote u nedelju po srednjoevropskom vremenu preotme najcenjeniji šampionski pojas u profesionalnom boksu - WBC. I tako se vrati na stazu prvaka koju je napustio zbog, pre svega narkotika, alkohola i depresije pre tri godine nakon pobede na poene u Dizeldorfu nad Vladimirom Kličkom i preuzimanja njegovih WBA, WBO, IBF i IBO titula koje su mu potom oduzete.

Na poslednjem merenju pred borbu u Stejpls centru Fjuri se pojavio u klasičnom izdanju, dok je Amerikanac došao sa crnom maskom na licu, koja najviše podseća na nekakvu samo-mazo lobanju. I dok je Kralj Cigana, koji je pritom konačno obrijao bradu, završio u donjem vešu pretivši šampionu, za razliku od prethodnog sučeljavanja Bronzani Bombarder je uglavnom stajao mirno obučen u crno sakrivši emocije ispod maske, ne reagovavši previše na provokacije sa druge strane.

Na kraju je ustanovljeno da je Fjuri teži od šampiona čak 20 kg, pošto ima 116 kg, a Vajlder 96 kg, ali zato Amerikanac ima milion dolara više zagarantovane zarade od protivnika kome sigurno sledi tri miliona dolara. To neće biti sve što će se sliti na njihove ralune, pošto im slede i procenti od prodaja ulaznica i marketinških i TV prava.

Oba borca će večeras u profi ring ući neporaženi, Vajlder sa 40 trijumfa, a Fjuri sa 27.



Izvor: B92/mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar