Tajson, Luis, Forman i Holifild o meču Fjuri - Vajlder...

Svetski bokserski spektakl, borba u teškoj kategoriji između Tajsona Fjurija i Dionteja Vajldera u Los Anđelesu privlači veliku pažnju svetskih medija.

Ostali sportovi 01.12.2018 | 08:30
Tajson, Luis, Forman i Holifild o meču Fjuri - Vajlder...
Njihov duel ćemo videti u nedelju u ranim jutarnjim časovima, tačnije 06.00 po našem vremenu, posle čega ćemo dobiti odgovor ko je novi svetski šampion u WBC verziji.

Jedan od njih dvojice moraće po prvi put da oseti ukus poraza jer su do sada neporaženi, Vajlder u 40, a Fjuri u 27 borbi.

Ono što je posebno zanimljivo je kako su neki bivši veliki šampioni prognozirali ishod ove velike borbe.

Majk Tajson je ubeđen da je Britanac Tajson Fjuri bliži trijumfu.

"Iako Vajlder snažno udara, ništa ne može da se poredi sa mentalnom snagom Fjurija, kao unutar, tako i van ringa. Biće to tesna i neizvesna borba, ali mislim da Fjuri zaista ima dobre izglede da pobedi", rekao je najmlađi svetski šampion u teškoj kategoriji.

Ivander Holifild ima slično mišljenje.

"Fjuri je prepun trikova, ima mnogo kvaliteta. Ima duge ruke, nezgodan je za borbu, ima odlične reflekse i opasan je iz kontre. On mora da preuzme inicijativu. Do sada je bio dominantan u svim borbama, očekujem da takav bude i sa Vajderom. Ako stvari postanu gadne, Fjuri ima više šansi. Ipak, Vajlder bi mogao da razvuče borbu, mogao bi da završi posao do kraja 12. runde", smatra Holifild.

Britanac Lenoks Luis kaže da sve zavisi koliko će borba potrajati.

"Ako se meč oduži, onda veće šanse ima Fjuri, a ako bude kratak, onda ide na stranu vajdera. Ovo je epska borba i nemoguće je predvideti šta će se dogoditi, jedva čekam da počne", priznao je Luis.

Na kraju, Džordž Forman tipuje na Vajdera.

"Veliki sam fan Vajldera, ali sam impresioniran kako je Fjuri izbegavao udarce u meču sa Vladimirom Kličkom. Predviđam da će borba trajati svih 12 runidi, Fjuri ima visinu. Mislim da će vajlder dobiti na poene, ali tesno", zaključio je bivši šampion sveta.

Šta kažu akteri borbe

Osim što su na uvodnoj konferenciji za medije zapalili vatru bombastičnim izjavama, ali prema mnogim komentatorima ovo bi mogla biti najprljavija borba do sada, sudeći barem po tome što su izjavljivali do sada.

Fjuri preti da će preoteti titulu Amerikancu.

"Još nije dobio ono što zaslužuje. Vidim strah u Vajlderu, gotovo da mogu da čujem kako mu lupa srce ispod odela. Plaši me se. Kada je pored mene, izbegava da me gleda u oči, krotak je, ponizan", kaže Fjuri.

On je dodao i ovo:

"Kada je reč o borbi, biće to pakleno. Vajlder snažno udara, ja sam vešt bokser. Biće to epska noć. Ovo je borba za tron, i kad pobedim, moći će da me unajmi kao promotera, da ga promovišem kasnije kada se bude borio sa drugima. Nema sramote u tome da izgubi od mene jer sam najveći bokser u svojoj generaciji i ne može niko da me pobedi, naročito ne on", puca od samopouzdanja Fjuri.

Vajder mu nije ostao dužan.

"On je neko ko je odličan za tešku kategoriju. Harizmatičan je, mnogo priča, imamo dobrog plesnog partnera! Neustrašiv je u ringu, ima bokserske korene. Dobro je što je iz druge zemlje, jer se vide različite kulture, naše ličnosti. Jedan je iz Amerike, drugi iz Velike Brotanije. Tako će mi biti veće zadovoljstvo da ga kao Amerikanac dobijem", rekao je Vajlder.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar