DK: Australija i BiH početkom februara!

Teniski centar "Memorial Drive" u Adelejdu odabran je za odigravanje susreta teniskih reprezentacija Australije i BiH 1. i 2. februara naredne godine, u okviru kvalifikacija za finalni turnir Svjetske grupe Dejvis kupa.

Tenis 02.12.2018 | 16:30
DK: Australija i BiH početkom februara!
Kompleks "Memorial Drive" ima čak 27 teniskih terena sa različitim podlogama, a još nekoliko ih je u izgradnji. Mnogi australijski teniseri baš ovaj centar koriste za pripreme i treninge, saopšteno je iz Teniskog saveza BiH.

Prema novom modelu Dejvis kupa, u kvaifikacijama će 1.i 2. februara snage odmjeriti ukupno 24 tima, a 12 boljih ide na finalni turnir Svjetske grupe Dejvis kupa koji će se igrati u novembru 2019. godine.

Direktni učesnici finala su ovogodišnji finalisti i polufinalisti Svjetske grupe Hrvatska, SAD, Francuska i Španija, te ekipe Velike Britanije i Argentine koje su dobile "wild card".

Bh. teniseri su, zahvaljujući rezultatima postignutim u okviru prve grupe Dejvis kupa u kojoj su bili ove godine, dobili priliku da naredne godine igraju kvalifikacioni meč za Svjetsku grupu.

PAROVI KVALIFIKACIJA ZA SVJETSKU GRUPU DK:

Australija - Bosna i Hercegovina
Brazil - Belgija
Uzbekistan - Srbija
Indija - Italija
Njemačka - Mađarska
Švajcarska - Rusija
Kazahstan - Portugal
Češka - Holandija
Kolumbija - Švedska
Austrija - Čile
Slovačka - Kanada
Kina - Japan

Izvor: mondo.ba/Fena

Komentari / 0

Ostavite komentar