Muratoglu: Novakov mentalitet najbitniji za povratak na vrh!

Trener Serene Vilijams, Patrik Muratoglu, smatra da je za povratak Novaka Đokovića na čelo ATP liste bilo najvažnije to što je mentalno ojačao.

Tenis 03.12.2018 | 22:45
Muratoglu: Novakov mentalitet najbitniji za povratak na vrh!
Đoković, koji je sredinom juna 2018. godine bio na 22. mestu svetske liste, za nepunih pet meseci se vratio na prvu poziciju, na kojoj je i završio sezonu.

Muratoglu je u izjavi za "Ekip" rekao da ga je impresioniralo to kojom se brzinom srpski teniser vratio na vrh teniskog karavana.

"Gledali smo starog Novaka. Kao da je u protekle dve godine bio negde van svega i onda se odjednom vratio. Bio je nedodirljiv, baš kao i ranije. Bio je dominantan, ponovo je to onaj sjajni teniser", rekao je Muratoglu. 

Francuski stručnjak smatra da je uzrok njegovog pada tokom 2017. bio mentalne prirode. 

"Imao sam tada impresiju da je njegov pad bio mentalne prirode. Na terenu tada nije ličio na sebe, bio je ljut, nepristupačan, niste ga mogli prepoznati. Međutim, sve se složilo u njegovoj igri, tako da nije iznađenje što se tako brzo vratio. To je priča o velikoj ličnosti, o istinskom šampionu", poručio je Muratoglu. 

Novak je u 2018. osvojio četiri titule, na Vimbldonu, US Openu u Sinsinatiju i Šangaju. 

Od 27. do 29. decembra učestvovaće na egzibiciji Mubadala svetski šampionat u Abu Dabiju, a glavni rival tamo će mu biti Rafael Nadal.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar