Pop Lazić pred EP: Vrijeme je za nešto više!

Rukometašica Srbije Slađana Pop Lazić smatra da je vreme da njena ekipa na predstojećem Evropskom prvenstvu u Francuskoj ostvari dobar rezultat.

Ostali sportovi 30.11.2018 | 10:30
Pop Lazić pred EP: Vrijeme je za nešto više!
Reprezentacija Srbije doputovala je u Nant na prvenstvo, na kome će igrati u Grupi A sa Poljskom, Švedskom i Danskom.

Na poslednja dva takmičenja, Evropskom prvenstvu 2016. i Svetskom prvenstvu prošle godine, srpske rukometašice osvajale su deveto mesto.

"Vreme je za nešto više. Poslednje dve godine smo igrali dobro, ali nam je uvek nešto nedostajalo za poziciju koju zaslužujemo. Nadam se da ćemo taj stepenik proći i napraviti napredak na koji ćemo svi biti ponosni", rekla je Pop Lazić za sajt Rukometnog saveza.

Pop Lazić je navela da je ekipa pozitivno podnela komplikacije u putu, posle odlaganja leta zbog nevremena i da će se sada oporaviti i spremiti za prvu utakmicu na turniru, protiv Poljske u petak od 18 časova.

"Iskoristićemo poslednji trening da se što bolje spremimo za Poljakinje. Imaju opasnu bekovsku trojku. Sva tri beka su visoka, dobri su šuteri, rade kvalitetno sa pivotmenom. Igraju 6-0, čak i 5-1 povremeno, videćemo šta su nam spremili".

Selektor Srbije Ljubomir Obradović rekao je da je Poljska ozbiljna ekipa sa snažnim i iskusnim igračicama, ali i da njegov tim ima kvalitet.

"Bitno je da idemo zdravi na prvenstvo. Na pripremama je bilo mnogo stvari kojima možemo da budemo zadovoljni. Jovana Stoiljković je ostala sama na poziciji levog beka posle svih povreda, tu sada Tamaru Radojević i Andreu Lekić adaptiramo, a raduje me povratak Dragane Cvijić", naveo je Obradović.

Obadović je dodao da će u odnosu na SP u Nemačkoj 2017. godine, njegova ekipa sada biti iskusnija.

"Igračice su svesne da je ovo kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre. Moramo da budemo u prvom šeširu u baražu za SP, da se plasiramo u Japan i tamo da izborimo kvalifikacije za OI. Teško je odrediti domet ove naše ekipe. Možemo sa svima da igramo, to je sigurno", ocenio je srpski selektor.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar