Olga u novu sezonu sa novim trenerom!

Mlada srpska teniserka ubuduće će raditi sa stručnjakom koji je donedavno sarađivao sa Filipom Krajinovićem.  Petar Popović, nakon nedavnog razlaza sa Krajinovićem, preuzima brigu o karijeri jedne od najtalentovanijih igračica sveta.

Tenis 01.12.2018 | 13:30
Olga u novu sezonu sa novim trenerom!
Olga Danilović će novu sezonu početi sa novim trenerom - Petrom Popovićem.

Reč je o stručnjaku koji je donedavno sarađivao sa Filipom Krajinovićem, a radio je i sa Ivom Karlovićem, u dva navrata, i Andreom Petković.

"Kada je reč o očekivanjima, više o njima ću znati posle Olginih prvih slabijih rezultata, odnosno kada vidimo hoće li i tada imati otvoren um i slušati. Ako se i tu bude pokazala kao šampion, onda stvarno nema granica u našem zajedničkom radu i dometu", poručio je u razgovoru za Sport klub Popović, koji se trenutno sa Olgom Danilović nalazi u Los Anđelesu na pripremama.

Popović je dodao da je reč o "dijamantskom talentu, koji sada treba izbrusiti", što će i za njega biti velika šansa i izazov.

Danilovićeva, koja će u januaru napuniti 18 godina, zauzima trenutno 109. mesto na WTA listi, a u proteklom periodu sarađivala je sa Aleksom Korečom, ali on nije stalno bio uz nju.

U prvoj sezoni nastupa među profesionalcima, ćerka proslavljenog srpskog košarkaša Predraga Danilovića uspela je da osvoji i WTA titulu.

Ona je trijumfovala na turniru u Moskvi u julu i postala prva igračica rođena u ovom milenijumu kojoj je to pošlo za rukom. Takođe, tek je druga u istoriji WTA koja je kao "srećni gubitnik" osvojila turnir.

Članica Fed kup tima Srbije je 1. oktobra stigla i do plasmana u Top 100 na WTA listi - do 97. pozicije, ali je nakon toga pala na listi najboljih igračica sveta.

Popović je istakao da je rano govoriti o planovima, ali ipak postoji cilj u novoj sezoni.

"Voleo bih da Olga bude u Top 30 tu iza Vimbldona, to bi bilo jako lepo. Biće to jako teško postići, ali mislim da je izdvoljivo - biće potrebno i sreće i zdravlja. Nadam se da ćemo biti uspešni", naveo je novi trener Olge Danilović.

Popović je pre svega poznat po saradnji sa Filipom Krajinovićem koga je bukvalno "vaskrsao" i sa 77. doveo do 26. mesta na ATP listi, a vrhunac je bilo finale Mastersa u Parizu 2017. godine.

Osim Krajinovića, Petrović je trenirao i Hrvata Ivu Karlovića, te Nemicu srpskog porekla Andreu Petković, koju je doveo do Top 10 WTA.

Danilovićeva iza sebe ima odličnu sezonu u kojoj je osvojila prvu WTA titulu u Moskvi, a 5. novembra je stigla do 96. mesta na WTA listi sveta što joj je najbolji plasman u karijeri.

S njom su tokom 2018. radili nekadašnji drugi igrač sveta Aleks Koreča, potom bivši selektor Fed kup tima Srbije Dejan Vraneš kao i Španac Huan Lisarituri.

Olga je trenutno 109. teniserka sveta, a 23. januara će postati punoletna. Već je počela pripreme za novu sezonu, sa Petrovićem trenira u Los Anđelesu.

Devojka od koje se očekuje da u narednim godinama ostavi značajan trag u svetu vrhunskog ženskog tenisa, Olga Danilović dobila je prvog "pravog" trenera.

U pitanju je naš poznati i priznati stručnjak Petar Popović koji je nedavno prekinuo saradnju sa Filipom Krajinovićem sa kojim mu je u godinu dana saradnje najveći uspeh bilo prošlogodišnje finale pariskog mastersa. Popović je ranije sarađivao, i to veoma uspešno, sa Harvatom  Ivom Karlovićem u dva navrata (2009-2010, 2014-2017) i Nemicom našeg porekla Andreom Petković (2010-2013).

Olga Danilović je trenutno naš drugi reket iza Aleksandre Krunić (55. na svetskoj lestvici), a zauzima 109. mesto na WTA listi. Minule sezone je dostigla najviši renking, 96. poziciju u avgustu nakon što je na River kupu u Moskvi krajem jula sa samo 17 godina osvojila prvu WTA titulu u karijeru. Od nje se očekuje da u 2019, u kojoj ulazi u punoletstvo, nastavi strelovit uspon uz pomoć iskusnog Novosađanina sa kojim je pripreme otvorila u Los Anđelesu.

Izvor: mondo.rs/B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar