Vješta provokacija kosovskih vlasti

Ima li kraja krizi na KiM, ko je kriv za stvaranje atmosfere straha, kakav je odgovor Srbije na ekonomsku blokadu, ima li reakcija EU i SAD, rade li Haradinaj i Rama na stvaranju velike Albanije – samo su neka od pitanja na koja su večeras u emisiji „Globalno“ BN TV odgovor pokušali dati analitičari Đorđe Vukadinović, Mišel Zubenica i Aleksandar Radić.

Srbija 28.11.2018 | 22:39
Vješta provokacija kosovskih vlasti
Albanci su itekako lobirali za prijem Kosova u Interpol, ali natpolovična većina nije bila dovoljna da ostvare zacrtani cilj, otuda danas eskalacija krize na KiM – istakao je politički analitičar Đorđe Vukadinović, gostujući u emisiji „Globalno“ BN TV.

''Bedžet Pacoli ima pare, legalne i nelegalne. Kad je riječ o takvim velikim stvarima, to se ipak manje rješava parama. Više je važno šta je stav Vlade i države'', kaže Vukadinović. 

Vojni analitičar Aleksandar Radić smatra da sve što su Albanci uradili mjesecima unazad je dobro smišljena provokacija, uz prećutnu podršku zapada, prije svega SAD.

''Odlazak albanskih policajaca na Gazivode bila je klasična provokacija. Ušli ste, izašli ste, napravili ste burnu reakciju i završili ste. Akcija u Kosovskoj Mitrovici sa hapšenjem grupe Srba opet je provokacija. Imate vijest koja se bombastično dočekuje u Srbiji i po običaju imamo vanredni program, atmosferu rata.. Na kraju, vidite da je to jedna pametno osmišljena provokacija koja nas dovodi u jedan ponižavajući položaj'', tvrdi Radić. 

Za razliku od Srba, Albanci imaju nacionalni cilj od kojeg ne odustaju već duže od 100 godina, a to je da svi žive u jednoj državi – naglašava Mišel Zubenica, politički analitičar.

''Uspjeli su da na neki način Kosovo odvoje od Srbije. Postoji još jedan dio tog projekta, da se Kosovo i zvanično pripoji Albaniji. Mislim da čak i kad bi se to desilo, ni Albanci samim tim ne bi bili zadovoljni. Nažalost, ljudi u Srbiji ne znaju da su dosta Albanci uticajni na jugu centralne Srbije. U Nišu imate veliku kupovinu nekretnina i imanja od strane Albanaca sa velikim količinama novca. U Makedoniji Albanci samo čekaju dobar trenutak kako bi nastavili da vrše političke pritiske da ta zemlja ode u potpunu konfederaciju i da se zapadni dio Makedonije opet na neki način odvoji od Skoplja'', kaže Zubenica. 

Sve balkanske zemlje moraće dobro da razmisle kako da stanu na put albanskim pretenzijama – upozorio je Zubenica gostujući u emisiji „Globalno“ BN TV.



BN TV

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Milko

28.11.2018 22:44

mogu Albanci da rade sta hoce ali jedna efikasna i kratka vojna akcija od strane Grcke, Srbije i Makedonije donijece konacno rjesenje. I bice svi albanci u jednoj drzavi ali u skracenoj Albaniji.

ODGOVORITE
Name

Sale

29.11.2018 08:13

Uuuu a ostali balkanski narodi će sjediti skrštenih ruku dok Srbi vršljaju po Balkanu... mnogo si pametan

Name

Drago

28.11.2018 22:58

Počeli su se opet širiti i po našim krajevima.Bijeljina,Ugljevik...sve vise šiptarski pekara a vi uzimajte kod njih a oni nek pljuju u hljeb..nikad se mi necemo opametiti...

ODGOVORITE
Name

Zoran

28.11.2018 23:41

Da su kojim slučajem Albanci umesto Srba u RS to bi davno bila samostalna i nezavisna država. Ali stacete kad se mi koljemo između sebe čim nam neko pokaže evrice i zelembace a ni blizu ih još nismo ni dobili.

ODGOVORITE
Name

Bosna

29.11.2018 06:50

To zavisi od Bošnjaka, tako da taj entitet sigurno ne bi bio nezavisna država, vjeruj mi.

Name

Pablo

29.11.2018 06:52

Nacionalni cilj Srba je da ima 'lada pod tarabićkom šljivom i štogod čvaraka i malo rakije brlje.

ODGOVORITE
Name

Zvornik

29.11.2018 08:00

hahahahaha bas me nasmija al u sustini bas je tako.

Name

Svedska

29.11.2018 20:41

Pablo nasmija me,ali si zaboravio jos tome dodati gusle da guslaju o svojim "pobjedama".