Đoković udara jako po novom Dejvis kupu!

Predsednik asocijacije ATP igrača traži da se ukine pravilo obaveze igranja ovog, izmenjenog i privatizovanog takmičenja.

Tenis 28.11.2018 | 23:07
Đoković udara jako po novom Dejvis kupu!
Nakon što je ponovo pokorio svet tenisa, te potom malo odmorio Novak Đoković je ponovo aktivan.

Ovaj put ne na terenu, već "pored njega" u ulozi predsednika Udruženja teniskih profesionalaca koju u poslednje vreme shvata nešto ozbiljnije nego pre, iako mu je ovo drugi mandat na toj poziciji. Na meti mu je novo izdanje Dejvis kupa koje će, sve se čini doživeti veliki fijasko. Od kao je prava kupila finansijska grupa "Kosmos" čiji je najpoznatiji predstavnik Đerar Pike, opasno se zakuvalo na relaciji igrači - ITF (Međunarodna teniska federacija).

Mnogi tvrde da je novim formatom, po kojem će se od idućeg novembra igrati finalni turnir u Madridu, uništena esencija takmičenja koje je osnovano još 1900. godine. U to je uveren između ostalih i Rodžer Federer, ali i  Janik Noa, legenda svetskog tenisa i (bivši) selektor Francuske koji je sinoć nakon poraza u finalu od Hrvastke, bio više nego jesan rekavši da to više neće biti Dejvis kup i da su to lepo takmičenje uništili samo zbog para.

Novak je, koristeći svoju poziciju ovih dana poslao svim kolegama dopis u kojem se, između ostalog traži da bojkotuju posebno pravilo koje nalaže obavezu igranja DC-a, čak i ispred Olimpijskih igara, npr. To je otkrio trener Britanca Kajla Edmunda koji veruje da se sprema veliki fijasko.

"Nisam čuo niti od jednog igrača da priča pozitivno o ovom formatu takmičenja. Trebaće im mnogo sreće da sakupe tenisere koji su spremni da igraju. Znam da ga Novak i Rodžer sigurno neće igrati", izjavio jeFrederik Rozengren.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar