DK - finale: Ćorić donio Hrvatskoj prednost!

Hrvatska je povela u finalu Dejvis kupa pobedom Borne Ćorića nad Žeremijem Šardijem u Lilu.  Silovit start Hrvata u finalu Dejvis kupa! Borna Ćorić doneo prvi poen Hrvatskoj u finalu Dejvis kupa, koje se igra u francuskom Lilu.

Tenis 23.11.2018 | 18:10
DK - finale: Ćorić donio Hrvatskoj prednost!
Ćorić je u prvom meču finala pobedio Šardija sa 3-0 u setovima, 6:2, 7:5, 6:4.

U prepunoj hali u Lilu Borna nije imao nikakvih problema da pobedi Francuza i donese prednost Hrvatskoj u meču koji se igra na tri pobede.

Šardi je u meču pretrpeo četiri brejka, a pritom nijednom nije oduzeo servis rivalu. Imao je samo dve brejk prilike koje nije iskoristio.

U drugom meču finala na programu duel između Žo-Vilfrida Conge i Marina Čilića, dok se u subotu u dublu sastaju parovi Pjer-Ig Erber/Nikola Mau i Ivan Dodig/Mate Pavić.

Borna Ćorić doneo je prvi poen Hrvatskoj u finalu Dejvis Kupa protiv Francuske. Mladi teniser i 12. igrač sveta pobedio je u prvom meču iskusnog Žeremija Šardija i to maksimalnim rezultatom – 6:2, 7:5, 6:4.

Prvi meč velikog finala u potpunosti je pripao "kockastima", koji su tako stekli prednost i za titulu im nedostaju dva poena.

Najbolji hrvatski teniser Marin Čilić imaće priliku da goste približi meč lopti ukoliko danas popodne pobedi Žoa-Vilfreda Congu.

Hrvatska je među 15 osvajača Dejvis kupa, a prvu titulu osvojila je 2005. godine. Posle toga igrala je još jednom u finalu, ali nije imala uspeha protiv Argentine 2016.

Francuzi su znatno uspešniji i aktuelni su šampioni. "Trikolori" imaju čak 10 trofeja i još osam poraza u borbi za "salataru".

Amerikanci su sa 32 trofeja najuspešniji, a još 29 puta su zaustavljeni u finalu. Prate ih Australijanci sa 28 titula, dok je Francuska na trećem mestu izjednačena sa Velikom Britanijom.

Srbija je šampion Dejvis kupa bila 2010, a tri godine kasnije izgubila je finale od Češke.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar