Novo hapšenje u Makedoniji

Bivši šef državne bezbednosti Sašo Mijalkov uhapšen je i sproveden je u zatvor u Šutki. Pored Kirila Božinovskog, generalnog sekretara kabineta Gruevskog i Mileta Janakijevskog, bivšeg ministra sa saobraćaj i veze, Mijalkov je treći pritvorenik iz vlade odbeglog premijera.

Region 20.11.2018 | 23:00
Novo hapšenje u Makedoniji
Mijalkovu je određen pritvor od 30 dana zbog opasnosti od bekstva. On je sa lisicama na rukama iz skopskog hotela "Meriot" sproveden u istražni zatvor u Šutki.

Određen mu je pritvor na zahtev Specijalnog javnog tužilaštva, u slučaju "Target - Tvrđava", rečeno je iz te institucije za Plusuinfo.

Ta dva slučaja ("Tvrđava" i "Target") vode se prisluškivanje za koje su osumnjičeni tadašnji visoki funkcioneri državne bezbednosti i Ministarstva unutrašnjih poslova i najbliži saradnici bivšeg premijera i lidera VMRO-DPMNE Nikole Gruevskog.

U predmetu "Tvrđava" osumnjičena je i bivša ministarka unutrašnjih poslova Gordana Jankulovska, a u "Targetu" Sašo Mijalkov, koji je i rođak Nikole Gruevskog.

Pored Kirila Božinovskog, generalnog sekretara kabineta Gruevskog i Mileta Janakijevskog, bivšeg ministra sa saobraćaj i veze, Mijalkov je treći pritvorenik iz vlade odbeglog premijera.

(RTS) 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

MI

21.11.2018 06:44

Ovakve filmove u RS necemo gledati nikada, a kandidata je i previse...

ODGOVORITE
Name

Murija

21.11.2018 08:32

Kod nas nema dovoljno mesta u zatvoru da se svi potrpaju zato I nema hapsenja.

ODGOVORITE