Beker: Godinama pričamo da su tenisu potrebna nova lica!

Bivši nemački teniser i trener Novaka Đokovića Boris Beker, rekao je da je pobeda Saše Zvereva dobra za mlade igrače, ali da Srbin i dalje može da dominira.

Tenis 21.11.2018 | 22:45
Beker: Godinama pričamo da su tenisu potrebna nova lica!
On je u komentaru za BBC istakao da se Zverev od svih mlađih igrača izdvojio kvalitetom, što potvrđuje drugu godinu zaredom.

Osim toga, i u finalu protiv Đokovića je pokazao da može da kontroliše rezultat i protiv kvalitetnijih i iskusnijih igrača od sebe, što govori u prilog njegovoj mentalnoj snazi.

"Godinama već pričamo da su tenisu potrebna nova lica i novi igrači i on (Saša Zverev) je dokazao da je najbolji od te nove generacije. Pobeda nad Novakom Đokovićem je veliko iznenađenje i veliki trijumf za Sašu. To je bio kvalitetan meč koji smo svi od njega čekali. Jeste pobedio tri Mastersa pre toga, pobeđivao Đokovića i Federera, ali pobediti Novaka i Rodžera dan za danom na jednom od najvećih turnira na svetu, kaže i njemu, ali i celom svetu da će on da bude sledeća velika stvar koja se desila tenisu", piše Beker za BBC.

Prema rečima nekadašnjeg trenera Novaka Đokovića, u nedelju se rodio novi teniski superstar. Od nove generacije igrača o kojoj se priča već nekoliko godina, iskristalisao se kao najbolji.

Beker ističe da je Zverev igrao dobar tenis i prošle i ove godine, ali da sada sledi veći ispit - da pobeđuje u pet setova na nekom od Grend slem turnira.

"Njegova mentalna otpornost protiv Novaka je bila impresivna jer je stalno održavao kontrolu. Posle brejka u prvom setu, servirao je da ga osvoji i pogodio tri asa. To pokazuje njegovu mentalnu snagu. Bio sam zadivljen kako je počeo meč, nije bio favorit, ali nije ni trepnuo iako je nekoliko dana ranije izgubio 2-0 od istog rivala", kaže Beker.

Dodaje i da je srećan što je uz Nemca Ivan Lendl.

"Srećan sam što je on uz njega jer je osvojio osam GS titula i može da mu priča iste priče kao i ja i da donese razumevanje igre u njegov tim... Da biste postali broj 1 ili osvajali najveće trofeje, lakše je kada pričate sa ljudima koji su već bili tamo, uz dužno poštovanje svim ostalim trenerima", smatra bivši Đokovićev trener.

Prokomentarisao je i veliki povratak svog nekadašnjeg "učenika", rekavši da drugi deo ove godine pokazuje koliko voli tenis.

"Nema mnogo razlike između ovog i onog Novaka koji je 122 nedelje držao prvo mesto i osvojio sva četiri Grend slema na svom vrhuncu 2015. i 2016. godine... Kao njegovom nekadašnjem treneru veoma mi je drago da vidim da još uvek ima dobrog tenisa u njemu. Pauza koju je napravio ga je osvežila i naterala da shvati koliko je tenis lep i koliko još može da da. Zreliji je. Servira dobro, skratio je zamah zbog lakta i to funkcioniše. Može li da dominira sledeće godine? Možda, što da ne. Igra odličan tenis",zaključuje Beker.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar