Ančić: Đoković je u naletu i neće stati!

Ali, smena generacija je počela! Mario Ančić, bivši teniser i osvajač Dejvis kupa iz 2005. godine, prošle godine je na Vimbldonu bio u štabu Novaka Đokovića.

Tenis 20.11.2018 | 21:30
Ančić: Đoković je u naletu i neće stati!
Da bi pomogao prijatelju koji je u tom trenutku bio u krizi Splićanin je uzeo godišnji odmor u firmi i pridružio se u Londonu timu koji je vodio Andre Agasi.

Ančić sada ponovo planira da uzme par dana odmora kako bi došao na finale Dejvis kupa između Francuske i Hrvatske, koje se ovog vikenda održava u Lilu.

“To sa Novakom je bio prijateljski dogovor. On se nalazio na prekretnici u karijeri, u kojoj mu nije išlo najbolje pa je tražio različita rešenja. Meni je bilo bitno da mu kao prijatelj pokažem da sam tu kad sam mu potreban. I dalje sam s njim u kontaktu, kao i s većinom bivših igrača iz cele regije. A što se tiče treniranja, ne nameravam to da radim stalno. Život me je odveo u drugom smeru, bavim se poslom koji je sam po sebi dovoljno intenzivan. Videćemo da li ću nekome tu i tamo pomoći kad uzmem koju nedelju godišnjeg odmora…”, rekao je Ančić u intervuju za “Jutarnji list”.

Mario je odgovorio i na pitanje šta očekuje od nove sezonei da li neko može da zapreti Đokoviću u borbi za prvo mesto.

“Nole je već neko vreme u naletu i verujem da će se tako da nastavi. Njegovi argumenti trenutno su daleko najčvršći, ali opet, nikad ne možete da znate kada će se dogoditi pad, kao što se njemu dogodio prošle i početkom ove godine. Nadal će se sigurno vratiti svežiji, a Federer će uzeti dovoljno vremena za pripreme i preskočiće sezonu na zemlji. I mladi sve više prete, tenis nije sport u kojem možete živeti od starih zasluga. Zverev je već u vrhu, Ćorić, Hačanov, Cicipas, Shapovalov… Kroz godinu, dve svi će oni ili većina biti standardni top 10 igrači. Sad je očito da je smena generacija počela. Došao je novi talas mladih lavova koji će tenisu dati svežu krv”, rekao je između ostalog Ančić.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar