Minja Subota: Rad sa djecom je čarolija

Prođoše mnoge nedelje u karijeri Minje Subote. Obeležio je 80 godina života i 55 godina rada u dvorani Dečjeg kulturnog centra u Beogradu.

Zabava 19.11.2018 | 15:24
Minja Subota: Rad sa djecom je čarolija
* Da li ste se posle duge karijere umorili?

- Naprotiv. Radim istim tempom i to me čini srećnim. Ceo svoj život radio sam ono što volim. I dan-danas sebi postavljam nove izazove i projekte.

* Posebno vas raduje rad sa decom.

- To je čarolija i ono što me nosi i podiže iz dana u dan.

* Koja je poruka deci i vašoj starijoj generaciji?

- Deca neka se bave svim što ih interesuje. Mi treba da im pružimo te mogućnosti. A mojoj generaciji govorim da je "luda" i večno mlada generacija.

* Vaša TV emisija "Muzički tobogan" emitovana je punih 20 godina.

- Danas, nažalost, nemamo ništa slično. Potrebne su nam emisije zabavno-edukativnog karaktera, koje bi okupile decu i njihove porodice.

* Pevali ste u grupi "One i oni".

- Da budem neskroman, kazaću da je ondašnja pop muzika bila trajnija, vrednija i puno emotivnija.

* Napisali ste knjigu "Muzičke priče iz naše bolje prošlosti", sa podnaslovom "Putevi i prijatelji".

- Te priče pokrivaju jedan mozaik iz proteklih 50 godina. Najkraće, to su priče o dve zemlje koje više ne postoje, o Jugoslaviji i Sovjetskom Savezu.

* Šta pripremate novo?

- Dve stvari. Pripremam izložbu fotografija iz Jasne Poljane, sa imanja velikog Lava Tolstoja. Kada sam bio u ondašnjem Sovjetskom Savezu snimio sam te fotografije, što predstavlja jedno, za mene, veliko bogatstvo. Takođe, pozvan sam da glumim u jednom romantičnom mjuziklu "Dolče vita".

* Šta vam je još obeležilo proteklu nedelju?

- Putovanja. Bio sam sa Ljubom Ršumovićem i Todom Nikoletićem u Pljevljima. Pre toga smo bili na Zlatiboru, u Ršumovom rodnom mestu, gde će biti jedna prava akademija koja će okupljati mlade pisce.

Novosti
foto:internet
 
 

Komentari / 0

Ostavite komentar