Džeko: Dobra godina za "Zmajeve"!

Kapiten Bosne i Hercegovine, Edin Džeko, zadovoljan je partijom "Zmajeva" u Las Palmasu uprkos minimalnom porazu od Španije.

Fudbal 19.11.2018 | 14:15
Džeko: Dobra godina za "Zmajeve"!
Izabranici Roberta Prosinečkog su kalendarsku godinu okončali porazom, i to prvim poslije devet utakmica. Bolji od "kombinovanog" sastava BiH uzrokovanom povredama bila je "crvena furija" rezultatom 1:0 (0:0), a gol odluke postigao je Brais Mendez u 78. minutu.

Sudeći po reagovanju na društvenim mrežama, Džeko nije bio previše razočaran, posebno jer su "zmajevi" izborili plasman u A grupu Lige nacija.

"Nije to rezultat koji smo željeli, ali idemo dalje. Bila je to dobra godina za nacionalni tim",napisao je napadač "zmajeva" i potom se osvrnuo na oproštaj nekadašnjeg saigrača iz Mančester sitija Davida Silve od španske selekcije.

"Bilo je lijepo vidjeti prijatelja Davida Silvu, koji se oprostio od reprezentacije. Sretno i vidimo se u Ligi šampiona", poručio je Džeko, koji će na sljedećem okupljanju selekcije BiH protiv Švedske u januaru naredne godine odigrati STOTI meč u dresu "zmajeva".

U izvještaju sinoćnjeg meča španske "Marke" na stadionu "Gran Kanarija" najviše pohvala dobio je upravo centarfor Rome.

"Edin Džeko je sve dobro uradio. Najharizmatičniji fudbaler BiH je ujedno bio i najbolji u svom timu. Igrao je timski i s 32 godine, napadač Rome je napravio više od mladića u španskom timu", piše madridski dnevnik.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar