Antiklimaks koji (niko) nije očekivao!

Novak Đoković je odigrao neočekivano slabo na samom kraju sezone izgubivši u finalu londonskog mastersa od Zvereva, što je podsetilo na kraj 2016. Ovaj put razočarenje je, čini se najava istorijske 2019. godine.

Tenis 19.11.2018 | 13:30
Antiklimaks koji (niko) nije očekivao!
Da li je iko, recimo aprilu, maju, kada je izgubio od jednog Marka Čekinata na Rolan Garosu rekao ili očekivao da će Novak Đoković sigurno, 100 posto biti ponovo prvi reket sveta?! Teško. Ali ipak, eto Novaka opet na vrhu. Poraz u poslednjem meču sezone skupo ga je koštao, barem u dolarima pošto je umesto 2.712.000 iz Londona poneo "samo" 1.229.000 i 1.000 ATP poena umesto 1.500 koliko bi mu sledovalo kao neporaženom šampionu. Ali, što se tiča učinka u sezoni, ali i nivoa tenisa koji je pikazivao, naročito do ovog meča u Londonu, je zaista neverovatan i  odmah treba zaboraviti na ovo bledo veče na obali Temze.

"Čestitam Saši, vrlo je mlad i verujem da će imati sjajnu karijeru. Nadam se da ćemo se družiti ovde i u godinama koje dolaze. Zahvaljujem se mom timu iako danas nije bio naš dan. Povratak je bio neverovatan ove sezone i hvala vam što ste pomogli. Hvala i navijačima." koncizan je bio Srbin na kraju finala.

Sa širokim osmehom naš as je dočekao kraj finala u kojem jednostavno nije uspevao da odigra ni svoj prosečni meč. Servis ga nikako nije slušao i to je uticalo na konačan rezultat. Čini se ipak da nije bio ni dovoljno nadahnut ili željan trijumfa, a da mu je već svega pomalo dosta i da jedva čeka odmor. Deluje tako, ali teško da je tako pošto se zna koliko voli da pobeđuje. Zverev je jednostavno imao dovoljno strpljenja, a zašto ne reći i umešnosti da obori na pleća naboljeg na svetu, a to je uspeh za respekt.

"Ne mogu da opišem kako se osećam, ovo je najveća titula koju sam osvojio do sada. Ali da prvo čestitam Noletu koji je neverovatno odigrao u drugom delu sezone, praktično nije mogao da izgubi. Osim u ovom finalu od mene a-ha-ha. Svi znaju koliko si dobar, ne samo u tenisu nego i u drugim stvarima. Posebno cenim to što deliš znanje i sa mnom i hvala ti na tome. Hvala ti što si mi dozovlio da pobedim i osvojim ovaj turnir. Čestitamm i celom svom timu, ono što ste uradili je neverovatno. Imao je operaciju ove godine, a onda se vratio na vrh i to je dokaz vašeg neverovatnog rada.", više nego ljubazan je bio momak iz Hamburga.

Drugi poraz u finalu u samo dve nedelje, i to od mnogo mlađih protivnika sigurno ne prijaju našem asu, ali to je i dokaz do još nije na "100 posto". Možda je i taj virus koji je pokupio u Parizu ipak uticao konačno na njega, ali je definitivno ponovio onako "praznu" igru kao pre dve godine na istom mestu kada je porazom u finalu ujedno prepustio prvo mesto Endiju Mariju.

Tada je to bio uvod u velike, najveće probleme u karijeri, a sada se čini da je ovo razočarenje uvod u istorijsku 2019. Živi bili, pa videli.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar