Đoković bez titule u Londonu!

Novak Đoković poražen je od nemačkog tenisera Aleksandera Zvereva sa 2-0 u setovima u finalu Završnog mastersa u Londonu.  Osveta Zvereva: Novak bez titule na ATP finalu! Aleksander Zverev naneo je prvi poraz Đokoviću u Londonu i osvojio prvi trofej u karijeri na završnom turniru sezone.  Indisponirani Novak prepustio London Zverevu! Kada je trebalo da zaokruži neverovatan turnir, ali i 2018. godinu naš teniser je slabom igrom završio sezonu u kojoj se sa 22. vratio na prvo mesto.

Tenis 18.11.2018 | 20:48
Đoković bez titule u Londonu!
Zverev je u O2 areni slavio posle jednog časa i 20 minuta rezultatom 6:4, 6:3 i upisao svoju najveću pobedu u karijeri, osvojivši najveći trofej.

Zverev je postao najmlađi teniser koji je osvojio Završni masters još od upravo Novaka Đokovića 2008. godine, kao i prvi Nemac kojem je to pošlo od ruke još od Borisa Bekera 1995. godine.

On je do titule došao nakon što je pobedio Rodžera Federera u polufinalu i Novaka Đokovića u finalu, a da ni u jednom od ta dva meča nije izgubio set. Time je postao tek čevtrti teniser u istoriji koji je osvojio titulu na nekom turniru ovim putem, posle Nadala, Marija i Nalbandiana. 

Zverev je odigrao dobar meč, ali se mora istaći da je Novak bio daleko, daleko ispod svog nivoa. Tome u prilog ide i podatak da je on ostvario samo sedam vinera uz čak 23 neiznuđene greške. 

Srbin posle ovog poraza ostaje na pet osvojenih Završnih mastersa, jedan manje od Rodžera Federera. 

Đoković i Zverev su odlično počeli meč i lako dolazili do svojih servis gemova. Sašin servis je radio odlično, dok je Novak kontrolisao ritam poena na svoj servis bez greške. 

Prvu ozbiljniju šansu Zverev je imao na 4:4 u prvom setu kada je došao do 15:30. Novak se iz tog problema izvukao odličnim bekhendom, ali onda greškom poklonio brejk šansu rivalu. 

Potpuni kolaps, pravo niotkuda, Đoković je doživeo greškom iz forhenda i Nemac je potom odservirao za set bez ikakvih problema. 

Drugi set je počeo loše za srpskog tenisera s obzirom da je već u prvom gemu pretrpeo brejk, ali je odmah uspeo da ga vrati i dođe do novog izjednačenja. 

Đoković do trenutka kada je izgubio servis u prvom setu nije izgubio servis na celom turniru, ali mu se u trećem gemu druge deonice to desilo treći put zaredom. 

Neshvatljiv pad u igri bio je izgleda posledica umora, barem se tako moglo zaključiti gledajući meč, a Zverev je poveo sa 6:4, 3:1 i time konačno potvrdio brejk. 

Novak je igrao sve bezvoljnije, ali je uspevao da smanji prednost Zvereva svaki put. Ipak, brejka nije bilo, a ni brejk lopti. Najbolju priliku imao je u šestom gemu seta kada je propustio 0:30. 

Zverev je nastavio da igra maestralno i na 5:3 je, prilikom riterna, došao do prvih meč lopti za najveći trofej u karijeri. Nije iskoristio prvu, ali jeste drugu i osvoji Završni masters u Londonu. 

Ovim mečom završena je ATP sezona za 2018. godinu koju će Novak Đoković završiti na prvom mestu, posle jedne veoma turbulentne, ali uspešne godine.

Novak Đoković napravio je sjajnu seriju na završnom turniru sezone u Londonu, ali nije uspeo da je okonča trijumfalno.

Posle četiri vezane pobede, srpskog asa u finalu je zaustavio Aleksander Zverev - 6:4, 6:3.

Mladi Nemac tako je stigao do najvećeg trofeja u karijeri i revanširao se Novaku za poraz pretrpljen četiri dana ranije u grupnoj fazi takmičanja.

Jednostavno nije mogao više. Novak Đoković je doživeo poraz na poslednjem meču magične 2018. u kojoj je uspeo da se izvuče "iz kanala" i ponovo postane najbolji na svetu.

Mladi 21-godišnji Nemac, Aleksander Zverev je potpuno zasluženo podigao prestižni pehar pobedom nad najboljim tensierom sveta koji ovaj put nije bio na svom nivou, i to rezultatom 6:4 i 6:3. Mora se priznati da je više kriv za ovaj porza slabi Đoković, pre svega servis koji ga je prosto večeras "napustio".

Novaku je na samom otvaranju meča malo "zaškripao" servis, s kojim se mučio dugo. To je i uzrok prvog brejka koji je doživeo ove sedmice u Londonu, čime je ujedno izgubio i prvi set na takmičenju. Njegov protivnik pritom nije igrao ubitačno, već je dobro, veoma solidno servirao i strpljivo čekao da Novak pogreši. A ovaj je za razliku od prethodnih dana ipak bio "pogrešiv", a čak nije stigao niti do jedne brejk prilike! Ono što je bilo dobro u njegovoj igri su dugački poeni, ali sve ostale je bilo prilično slabo za njegov nivo. Koliko je bledo prvi deo finala odigrao govori i samo četiri vinera i pet neiznuđenih grešaka. Takođe je ubacio i za njega veoma slabih 62 posto prvog servisa. I tu se krio problem.

Odmah na startu drugog seta Novak je opet bio u problemu i Zverev je došao do brejka. Slabo je igra naš as, mučio se sa servisom samo dan nakon jedne od najboljih predstava u karijeri kada je taj segment igre u pitanju. Novak je odmah uzvratio, došao do dve vezane brejk lopte i uzeo prvu. Bio je to znak da se naš as budi, ali očigledno lažan pošto je onda i njegov protivik došao do dve vezane brejk lopte iskoristivši prvi za vraćanje prednosti u drugom setu. koja je ostala do kraja.

Novak ovim poerazom je nažalost opsyao bez 1.500 poena i 2.712.000 dolara koliko je sledovalo neporaženom šampionu. Ovako, zaradio je 1.000 poena i 1.229.000 miliona $. Šteta je zaista što je porazom završio 2018, ali je očigledno moralo tako. U 2019. Novak Đoković ulazi kao prvi reket sveta i kao najveći favorit bilo gde da se pojavi. Sda mu sledi odmor od nekoliko sedmica, pa povratak na teren i u teretanu za nove izazove.

A Zverev je pokazao koliki je talenat i da je zaista najdostojniji naslednik "velike trojke".

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

Legenda

18.11.2018 19:56

Ostaće upamćen kao neko ko je izgubio najviše finala!

ODGOVORITE
Name

Da

18.11.2018 20:06

I po tome ali ih je mnogo i dobio. Po srpskom obicaju si ga odmah opleo.

Name

Re

18.11.2018 20:14

Mozda je Dzumhur bolji?

Name

Re

18.11.2018 20:16

Nije opleo ni po čemu,jedini ti si opleo dok nemaš ništa pametno za napisat.

Name

Te Legendo

18.11.2018 20:20

Koliko si ti igrao finala ??!! Mudrac ...

Name

Igor

18.11.2018 20:50

A po čemu ćeš ti LEGENDO ostati upamćen? kod mene po tome što si kreten i uzimaš sebi za pravo da komentarišeš jedno NOVAKA ĐOKOVIĆA??? Kretenu ljudski...

Name

Uh

18.11.2018 21:26

Ovaj igor veoma poznat čova,da nis radojčić lopove smrdljivi,

Name

Re igor

18.11.2018 21:57

Nisam znao da se ljudi ne smiju kritikovati zligore pametni,napiši odakle si pa vrjeđaj ljude zligore,novak je danas igrao isto kao i finale u parizu zligore,neko prati tenis a ti idi pa niđi seb posao skini se sa travke.

Name

Sirotinja iz Patkovace

18.11.2018 20:42

Dali bi on bio u stanju da mi da nesto para da isplatim kredit? Mozda ,ali teska srca predpodstavljam

ODGOVORITE
Name

re

18.11.2018 21:36

Ko? Zverev? Novak? Zašto?

Name

Lakladi

18.11.2018 21:32

Ovaj može da izgubi od svakog i zato se na njega ne kladim.

ODGOVORITE
Name

Humanitarac

18.11.2018 21:50

Nole je veliki uspjeh postigao u svojoj karijeri, sam ima jos jedan uspjeh koji nemoze uspjeti a toje dase sad oprosti od tenisa.Jer njga sad ovi mladi ima da mlate kao staru kantu, on nema snage za duge turnire toje se vidjelo i veceras.

ODGOVORITE