Anderson: Đoković igra najbolje u karijeri!

"Novak ti ne ostavlja niti jedan izlaz u meču, ne da ti da nađeš rešenja za probleme na terenu. Sve vreme te drži u fokusu i sve radi tačno kako treba. . . "

Tenis 18.11.2018 | 18:45
Anderson: Đoković igra najbolje u karijeri!
Neverovatne partije, ali pre svega neverovatan nivo tenisa koji pokazuje Novak Đoković u poslednjih nekoliko meseci ostavili su svet belog sporta bukvalno bez reči. Jedna od negovih najčešćih "žrtava" u drugom delu 2018, Kevin Anderson je nakon sinoćnjeg teškog poraza u polufinalu završnog mastersa izrekao par istina.

"Novak ti ne ostavlja niti jedan izlaz u meču, ne da ti da nađeš rešenja za probleme na terenu. Sve vreme te drži u fokusu i sve radi tačno kako treba. Kada pogledam šta je učinio proteklih sedmica, nema sumnje da je u vrhunskom izdanju. Sve što je postigao je neverovatno", prosto neveruje Južnoafrikanac koji nikako ne uspeva da nađe način da slomi Srbina, pa čak ni svojim gromovitim servisom, "Nikada, na primer nisam mogao da zamislim da postane toliko dominatan na servisu kao što je poslednjih mesec dana. Mislim da trenutno igra najbolji tenis u karijeri. "

Đokovićev naredni protivnik, Aleksander Zverev, očigledno dostojni naslednik "velike trojke" svestan je šta ga čeka večeras od 19 časova u O2 areni u Londonu. I on smatra da naš as igra neverovatno i da za takvu igru niko nema rešenja. Cilj je dati sve od sebe i nadati se da on neće biti u vrhunskom izdanju.

"Novak je najbolji na svetu i igra neverovatan tenis. Moraš da igraš najbolje što znaš ne bi li imao imalo šanse, ali šta god bude, ja ću biti spreman." jasan je 21-godišnji as iz Hamburga.

Bred Gilbert, bivši teniser, ali pre svega uspešan trener, najpre Andrea Agasija kojeg je vratio sa 14. na prvu poziciju 1999. siguran je da će se ovaj Novak tek razgoropaditi i da je 2019. njegova godina.

"Misim da Novaka čeka monstruozna 2019. godina! Sve me podoseća na Agasija kada je 1999. osvojo Rolan Garos, Vimbldon i US open.Vidim Novaka kako osvaja Australiju, a onda je odjednom pred novim "Đoker slemom" (misli na četiri uzastopne grend slem titule 2015/16). Verujem da će nastaviti da dominira. Voz je krenuo punom parom i ne namerava da se zaustavi!"

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar