LN: Srbija protiv Litvanije za Ligu B, Albanci ispali!

Ubedljiv poraz Albanije od Škotske! Fudbaleri Rumunije pobedili su Litvaniju sa 3:0 u petom kolu četvrte grupe Lige C.  Vest iz Rumunije: "Orlovi" u utorak igraju za prolaz! Srpskoj reprezentaciji biće potrebno da u poslednjem kolu pobedi Litvaniju.  Portugal i bez Ronalda odolio na "Meaci"! Italija nije uspjela da slomi Portugal (0:0) i ostala je bez šansi za plej-of u Ligi nacija, gdje će igrati izabranici Fernanda Santoša.

Fudbal 17.11.2018 | 23:10
LN: Srbija protiv Litvanije za Ligu B, Albanci ispali!
Rumuni se zagrejali za Podgoricu! Ubedljiva i sigurna pobeda izabranika Kozmina Kontre nad Litvanijom - 3:0.

Ovaj rezultat znači da će "Orlovi" protiv Litvanije u utorak igrati za prvo mesto i plasman u Ligu B i plej-of Lige nacija.

Srbiji će biti i dovaljan remi protiv baltičke zemlje ukoliko Rumunija ne savlada Crnu Goru. Ako se to desi, onda naši reprezentativci moraju da osvoje sva tri boda.

Posle pet odigranih utakmica Srbije je prva sa 11 bodova, a Rumunija druga se dva manje, odnosno Crna Gora treća sa četiri manje. 

Rumunija je do trijumfa došla golovima Puškaša, Keserua i Stančijua, koji su mreže tresli u sedmom, 47. i 65. minutu. Ranije u toku dana u grupi četiri Srbija je pobedila Crnu Goru sa 2:1.

Ipak nije gotovo!

Reprezentacija Srbije savladala je Crnu Goru u subotu i tako napravila veliki korak ka plasmanu u Ligu B. Međutim, za taj uspeh biće joj potrebno i da u utorak u Beogradu pobedi Litvaniju.

Rumuni su ostali u trci za osvajanje prvog mesta jer su u subotu uveče savladali Litvaniju kod kuće rezultatom 3:0. Naše komšije tako su se primakle "orlovima" na dva boda zaostatka uoči poslednjeg kola.

Strelci za sada drugoplasirani tim bili su Đorđe Puškaš u 7. minutu, Klaudiu Keseru u 47. i Nikolae Stančiju u 65. minutu.

Računica za plasman naše "A" selekcije je prosta.

Srbiji je potrebna pobeda protiv Litvanije i ona će joj definitivno doneti mesto u višoj Ligi, bez obzira na rezultat meča Rumunija - Crna Gora. 

Ako ekipa Mladena Krstajića odigra nerešeno, a Rumunija pobedi, bićemo izjednačeni na vrhu tabele, ali naš tim će biti drugi jer su Rumuniji dali gol u Beogradu (2:2), za razliku od "orlova" u Bukureštu (0:0).

U slučaju da Litvanija napravi senzaciju i pobedi u glavnom gradu Srbije, Rumunija će imati šansu da trijumfom u Podgorici prestigne "orlove".

Biće to važan utorak za Krstajićev tim i srpsku reprezentaciju.

Rumunija je očekivano i ubedljivo porazila Litvaniju u Ploeštiju sa 3:0, pa je stekla odlučujući prednost (dva boda) pred okršaj poslednje runde sa Crnom Gorom u Podgorici u borbi za drugo mesto.

Teoretski, u slučaju senzacionalnog poraza Srbije od Litvanije u poslednjem kolu u Beogradu, Rumuni bi mogli čak pobedom i na prvo mesto, ali je mnogo realnije da se dobro nategnu u prestonici Crne Gore, kako bi remijem sačuvali poziciju broj dva i opstali u C grupi Lige nacija.

Gosti sa Baltika nisu imali ni promil šanse večeras, a "otvorio" ih je George Puškaš već posle sedam minuta igre.

Nisu izabranici selektora Kozmina Kontre dozvolili rivalu da se razmahne na ovoj utakmici, a dotukli su ga u nastavku pogocima Kešerua i Stančijua, koji je sjajno pogodio mrežu Litvanaca iskosa sa leve strane iz slobodnog udarca u 65. minutu.

Nema šta, čista i očekivana pobeda Rumuna kao zagrevanje za zanimljiv duel u Podgorici koji sledi.

Tabela: Srbija 11, Rumunija 9, Crna Gora 7, Litvanija 0 bodova.

Parovi poslednjeg, 6. kola (utorak, 20.45): Srbija - Litvanija, Crna Gora - Rumunija.

Kada je reč o grupi jedan Lige nacija C, reprezentacija Albanije doživela je ubedljiv poraz od Škotske i to pred domaćom publikom (0:4). 

Golove za goste postizali su Frejser (14), Flečer (45+2), Forest (55, 67). 

Posle četiri odigrana meča Albanija ima tri boda, uz jednu pobedi i tri poraza, dok je Škotska druga sa istim brojem bodova kao i Izrael.

U najvišem rangu Italija i Portugal odigrali su bez golova. 

Portugal je ostao prvi na tabeli sa sedam bodova, dok je Italija druga sa dva manje. 

Portugal je ovim remijem obezbedio plasman u plej-of, pošto je Italija odigrala sve mečeve, dok je njima ostao još jedan sa Poljskom, koja ne može da ih ugrozi.

Rešeno! Portugalci ubili San Siro u pojam i obezbedili mesto u plej-ofu. Italijani su tek s vremena na vreme uspevali da razviju prave napade i zaprete dobro koncentrisanom Ruju Patrisiju, koji nije imao previše posla, ali je ono što je bilo do njega uspeo da iskontroliše i zaustavi - 0:0.

Ono po šta su Portugalci došli na San Siro to su i uzeli. Ubili su u pojam selekciju Roberta Manćinija, ali i čitavu publiku na tribinama u Milanu, i osvojili bod kojim su obezbedili plasman u plej-of Lige Nacija - 0:0.

Izabranici Fernanda Santosa bili su surovi prema fudbalskoj igri i protivniku, u potpunosti su zatvorili sve prilaze svom golu i došli do velikog rezultata.

Italijani su tek s vremena na vreme uspevali da razviju prave napade i zaprete dobro koncentrisanom Ruju Patrisiju, koji nije imao previše posla, ali je ono što je bilo do njega uspeo da iskontroliše i zaustavi.

Bio je impresivan kod pokušaja Insinjea i Imobilea u prvom poluvremenu, što je značajno uticalo na dešavanja u nastavku meča, kada je značajno otupeo napad Azura.

Štaviše, na kraju su Portugalci mogli i do pobede, pošto su u završnici meča opasne prilike imali Žoao Mario i Vilijam Karvaljo. Ipak, posle svega viđenog, meč je okončan najravnopravnijim ishodom, pa Portugalci sasvim zasluženo idu dalje.

Italijanima je ovo bio poslednji meč u grupi, dok će Portugalija za tri dana biti u prilici da u Gimaraešu priredi slavljeničku feštu svojoj publici.

"Azuri" su nastavili seriju remija na domaćem terenu!

Ni u petoj utakmici na "Čizmi" nisu zabilježili pobjedu, pa će Portugalci bez obzira na ishod meča sa Poljacima osvojiti ligu 3 A grupe Lige nacija.

Gosti su u Milano stigli bez prve zvijezde Kristijana Ronalda, kojeg selektor Fernando Santoš nije zvao u reprezentaciju iz nepoznatih razloga, a spekuliše se da je u pitanju "bojkot" asa Juventusa zbog nagrade UEFA.

Ali i bez Ronalda su ostvarili cilj.

ITALIJA - PORTUGAL 0:0

S obzirom da je Italijanima večerašnji meč na "Meaci" bio posljednja prilika da se priključe Portugalu na liderskoj poziciji u grupi, pa da se zatim nadaju njegovom kiksu protiv Poljske, žestoko su krenuli i stvorili dvije odlične prilike u prvih pet minuta.

Najprije je portugalski golman Rui Patrisio dobro reagovao poslije udarca Lorenca Insinjea sa 25 metara, da bi potom odbijenu loptu Ćiro Imobile iz stopostotne šanse poslao iznad prečke.

U 35. minutu Imobile se ponovo našao "oči u oči" sa Patrisijom i ponovo je kao pobjednik izišao golman Portugala, da bi poslije centaršuta iz kornera Leonardo Bonući glavom šutirao pored desne stative.

Početkom nastavka, dobru priliku je propustio Federiko Kijeza, ali je izblokiran. Probao je izmjenama selektor Italije Roberto Manćini da stigne do pobjede u drugom poluvremenu, ali su bliži trijumfu ipak bili gosti uprkos izostanku Ronalda, koji od Mundijala u Rusiji nije nastupao u nacionalnom dresu.

Iz kontranapada u 74. minutu Portugalci su mogli da ugroze golmana Đanluiđija Donarumu, ali je Žoao Mario šutirao iznad prečke, da bi u sljedećem napadu golman "azura" iz samog čoška izvadio loptu poslije šuta Vilijama Karvalja.

I to je bilo sve vrijedno pomena...

Osim podatka da je Đorđo Kjelini, kapiten "azura", večeras je po stoti put nastupio za nacionalni tim u karijeri i postao tek sedmi fudbaler u klubu 100. Osim defanzivca Juventusa su tu Dino Zof (112), Andrea Pirlo (116), Danijele De Rosi (117), Paolo Maldini (126), Fabio Kanavaro (136) i rekorder Đanluiđi Bufon (176).

Izvor: B92/mondo.rs/mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar