London: Federer eliminisan - Zverev prvi finalista!

Aleksander Zverev je napravio veliki uspeh, na debiju na ATP tur finalu, plasirao se u finale. I to ne bilo kako, pobedio je Rodžera Federera, 7:5, 7:6 (5).  Iznenađenje: Zverev, a ne Federer! Švajcarac je eliminisan u polufinalu. Nemac čeka Đokovića.

Tenis 17.11.2018 | 17:30
London: Federer eliminisan - Zverev prvi finalista!
Posle 22 godine, on će biti prvi Nemac u finalu završnog turnira. Bio je bolji od Švajcarca, ali i od londonske publike koja je očigledno navijala za Rodžera.

U drugom setu, prilikom jednog poena, Zverev je prekinuo igru jer je loptica ispala iz džepa jednom dečaku, skupljaču loptica. Poen je morao da se ponovi, ali je usledila neshvatljiva reakcija publike koja je zbog toga zviždala Zverevu. 

I na kraju meča, nije dobio ovacije kakve je zaslužio, ali to ne sme da mu bude prepreka jer je odtvario jedan od najvećih trijumfa do sada. Osim tri masters titule, sada ima najmanje finale završnog turnira u kojem će mu protivnik biti bolji iz meča Novaka Đokovića i Kevina Andersona. 

U prvom setu, oba tenisera su bili sugurni na svom servisu. Nešto slično kao u prvom setu između Đokovića i Čilića, tako su i Federer i Zverev bili na visini zadatka. 

Ipak, prvi je popustio Federer i to u 12. gemu. Netipično za njega, dozvolio je protivniku tri brejk i set lopte, Zverev je to iskoristio i dobio početni set posle tačno 41 minuta igre.

U drugom setu, Federer je bio taj koji je prvi napravio brejk i to u trećem gemu. Poveo je sa 2:1, ali onda kada se očekivalo da potvrdi brejk, Zverev je uzvratio istom merom i izjednačio na 2:2. 

U narednih osam gemova nije bilo brejka i tako su Zverev i Federer morali da odluče o pobedniku seta u taj-brejku. 

Na 4:4, Zverev je dobio poen, a onda je Federer pogrešio na mreži i Zverev je stigao do dve meč lopte. 

Rodžer je na svoj servis prvu spasao, ali ne i drugu. Odlično je Nemac izgradio poen, naterao Federera u defanzivu, a onda meč završio prelepim bekhend volej udarcem.

Posle 22 godine, Nemac će se boriti u finalu završnog turnira sezone!

Aleksandar Zverev je prvi državljanin te zemlje od Borisa Bekera koji je izborio učešće u poslednjem velikom meču sezone, jer je u subotnjem polufinalu iznenadio Rodžera Federera:

Rodžer Federer - Aleksandar Zverev 5:7, 6:7

Nemac je nadigrao Švajcarca i u nedeljnom finalu će čekati Novaka Đokovića, po uslovom da najbolji teniser sveta od 21 čas eliminiše Kevina Andersona.

Uzbudljiv meč u "O2" areni završen je i pomalo neprijatnom scenom, zbog koje je publika zviždala sakupljaču loptica, kome je loptica ispala iz džepa, na šta je Zvereve reagovao i izazvao ljutnju londonske publike, tradicionalno naklonjene rekorderu u osvojenim grend slem trofejima.

Švajcarac je danas ipak previše "padao", u drugom setu je napravio čak 14 grešaka i gubio je skoro svaki poen koji je trajao duže od nekoliko razmena. Meč je trajao sat i 35 minuta.

Drugi polufinalni meč u "O2 areni" između Đokovića i Andersona počinje u 21 čas.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar