Čelsi u trci sa FIFA-om i suspenzijom!

Lomi Dortmund sa 80. 000. 000 za Pulišića! Transfer mora da bude bar dogovoren u januaru, inače. . .

Fudbal 19.11.2018 | 13:45
Čelsi u trci sa FIFA-om i suspenzijom!
Frka na Stamford Brižu posle najava da bi Čelsiju moglo da bude oduzeto pravo dovođenja igrača u naredne dve godine zbog nezakonitog vrbovanja i dovođenja mladih igrača dostigla je kritičnu tačku.

Svesni su direktori kluba da Mauricio Sari ne može kroz sezonu samo da zavisi od forme Edena Azara i da su pojačanja neminovnost, a kako je letos propuštena šansa da se napravi još neki uticajniji transfer, jasno je da će nešto morati da se uradi u januaru. Bar za sledeće leto, jer u julu možda neće biti zakonskih mogućnosti. FIFA je već pokrenula istragu, a ukoliko se dokaže da je Čelsi na nedozvoljene načine dovodio igrače mlađe od 18 godina, sledi drakonska kazna.

Zbog toga su se na Bridžu ozbiljno bacili u poteru za veliki pojačanjem na krilu, a kako Dejli Mejl tvrdi, Čelsi je na pragu da dogovori megalomanski transfer Kristijana Pulišića! Dortmund još okleva, ali teško da će moći da odoli ponudi od 80.000.000 evra, ponajviše jer Pulišiću ugovor ističe leta 2020. godine.

Čelsi je imao svoje skaute u nedavnoj pobedi Engleske nad SAD, gde se upravo Pulišić jedini isticao kvalitetom u svom timu.

Pulišić u poslednje vreme ima dosta problema na Vestfalenu, odnosno ne uspeva da dobije veći prostor na terenu posle eksplozije mladog Džejdona Sanča, koga Lusijen Favr obožava. Rođeni Amerikanac je u klubu od 16. godine, ali konstantno odbija da sedne za pregovarački sto i potpiše novi ugovor, uprkos tome što mu Dortmund nudi dobre uslove. On traži bolje.

Od ranije je poznato da se za Pulišića interesuju Liverpul i Totenhem, ali niko od navedenih još nije pokazao ozbiljniju nameru da ga kupi. Ono što je najbitnije u celoj priči, ističe se, jeste da Pulišić nije zamena ni za koga, već pojačanje za ceo tim. Odnosno, njegov eventualni dolazak ne bi bio uslovljen odlaskom Edena Azara u Real Madrid.

Pulišić bi mogao da bude veliko pojačanje za Čelsi, pogotovo za sistem Mauricija Sarija, jer se u njegovu trenersku filozofiju savršeno uklapa. 

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar