"Vječiti" derbi bez pobjednika!

Remi vaterpolista Zvezde i Partizana.  Vaterpolisti Partizana i Crvene zvezde odigrali su nerešeno 10:10 (3:2, 2:3, 3:2, 2:3) u utakmici petog kola Regionalne A1 lige.  Čak devet izjednačenja na Banjici, drama u finišu i konačno remi.  Ključalo na Banjici, derbi sa 20 golova završen bez pobednika! Partizan i Crvena zvezda odigrali 10:10.

Ostali sportovi 17.11.2018 | 10:45
"Vječiti" derbi bez pobjednika!
Bio je to prvi večiti derbi u sezoni, a najefikasniji na meču bili su Kristijan Šulc i Miloš Korolija, koji su postigli po tri gola.

Posle petog kola, Partizan ima jednu pobedu, tri poraza i jedan nerešen rezultat i sa četiri boda je sedmi na tabeli, dok Crvena zvezda ima skor od četiri poraza i jedan remi i zauzima poslednje mesto. 

U sledećem, šestom kolu, vaterpolisti Crvene zvezde ugostiće ekipu Pošk-a, dok će Partizan igrati protiv hrvatskog Juga.

Vaterpolisti Partizana osvojili su četvrti, a njihovi rivali iz Crvene zvezde prvi bod u sezoni 2018/19 Regionalne A1 lige!

"Večiti" derbi, odigran na Banjici, koji će se bodovati i za prvenstvo Srbije, završen je u petak uveče rezultatom 10:10 (3:2, 2:3, 3:2, 2:3).

Jedino vođstvo od dva gola (3:1) imali su crno-beli još u prvoj četvrtini. Zvezda je izjednačila početkom druge deonice i od tog trenutka niko nije uspeo da se značajnije "odlepi".

Bilo je 4:3, pa 4:5, 5:6 i 6:7, da bi u bazenu i na tribinama "proključalo" u finišu treće četvrtine, kada je posle faula nad snažnim centrom Borisom Popovićem dosuđen peterac za Zvezdu.

Isključen je pomoćni trener Partizana, publika je počela da vređa sudiju, ali je posle udarca Dušana Vasića u prečku ostalo 7:7. Na drugoj strani je Nikola Radonjić sekund pre odlaska na odmor savladao Aleksandra Kralja i posle dužeg vremena doneo crno-belima minimalnu prednost.

Nije dugo potrajala! Kristijan Šulc trećim golom i Stefan Ilić preokrenuli su na 8:9, a Partizanov veteran Miloš Korolija uzvratio sa dva pogotka za 10:9. Zvezda je u narednom napadu iskoristila igrača više, postigavši izjednačujući pogodak uz pomoć prečke, nakon čega su u poslednjih 70 sekundi mreže ostale netaknute.

Partizan je imao šest isključenja više, ali ga je poraza spasao golman Mateja Vlahović, koji je bio naročito raspoložen u drugom poluvremenu. Vlahović je zabeležio čak 15 odbrana, gotovo duplo više od Kralja (osam) na golu "večitog" rivala.

Izabranici trenera Stefana Ćirića i Dejana Savića priredili su publici borben i zanimljiv derbi, dok o kvalitetu vaterpola koji trenutno demonstriraju, verovatno najbolje govori njihov nizak plasman na tabeli. Crno-beli su u prva četiri kola savladali samo splitski POŠK, a crveno-beli doživeli sve poraze.

Bilo je svega u vaterpolo derbiju na bazenu Banjica, ali su Partizan i Crvena zvezda na kraju odigrali nerešeno 10:10 u utakmici petog kola regionalne vaterpolo lige.

Ujedno je ovo bio i derbi začelja tabele, Zvezda je osvojila prvi bod u sezoni, ali je ostala poslednja i ni posle tri i po godine nije uspela da savlada Partizan, a i crno-beli su i dalje u donjem delu tabele, s tim što su se sada popeli na sedmo mesto.

Partizan je bolje počeo utakmicu, ali je Zvezdi nedostajalo i malo sreće, jer su gosti u prva dva napada pogodili okvir gola. Petar Tomić je otvorio seriju, izjednačio je Veljko Tankosić, a zatim su Miloš Korolija i Aleksandar Andrejević doneli ubedljivu prednost crno-belima. Ipak, raspoloženi Kristijan Šulc nije dao Partizanu da se potpuno odlepi.

Dušan Vasić je doneo Zvezdi izjednačenje na početku druge četvrtine, ali je Partizan odgovori preko Andreja Barača za 4:3. A onda je usledio period utakmice koji je pripao Zvezdi - Miloš Maksimović i Boris Popović doneli su gostima rezultatski preokret. Ali, Danilo Adžić je u finišu prvog poluvremena vratio Partizan u igru.

I treća četvrtina bila je veoma uzbudljiva obeležili su je preokreti. Ton Zvezdinoj igri u ovom periodu ponovo je davao Šulc, koji je dao šesti gol, ali na drugoj strani imao je ravnopravnog takmaca u Adžiću.

U ovom kvartalu valja istaći i veoma dobre role golmana, Mateje Vlahovića iz Partizana i Aleksandra Kralja iz Zvezde. Gosti su još jednom poveli preko Radovića, a onda je najpre izjednačio Aleksandar Radanović, pa je Vlahović odbranio peterac, a vođstvo Partizanu posle dužeg vremena doneo je Nikola Radonjić.

Šulc je i u poslednjoj deonici dao gol, treći na meču, a onda je usledila serija lođih napada na obe strane. A prekinuo ju je Stefan Ilić pogotkom za vođstvo Zvezde od 9:8 na dva i po minuta pre kraja. Ekspresno je uzvratio Partizan preko iskusnog Miloša Korolije.

Isti igrač je doneo i novo vođstvo crno-belima, ali je i Ilić imao spreman odgovor i minut i 11 sekundi poravnao na 10:10. A onda opet drama, na 13 sekundi pre kraja u napadu Zvezde, Tankosić je pogodio prečku, a zatim ni Korolija nije precizan na drugoj strani.

Po tri gola dali su Korolija i Šulc, dok su se Adžić i Ilić po dva puta upisali u strelce.

STRELCI: Korolija 3, Adžić 2, Tomić 1, Andrejević 1, Barać 1, Radanović 1, Radonjić 1 - Šulc 3, Ilić 2, Vasić 1, Tankosić 1, Popović 1, Maksimović 1, Radović 1.

REZULTATI 5. KOLA:

Jadran Split - Mladost Zagreb 6:9
Partizan - Crvena zvezda 10:10

subota

POŠK - Primorac
Jadran Herceg Novi - Šabac
Mornar - Jug

TABELA: Mladost (+1) 15, Jadran S. (+1) 10, Mornar 9, Jug 7, Jadran HN 6, Šabac 6, Partizan (+1) 4, Primorac 3, POŠK 3, Zvezda (+1) 1.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar