Zverev: Federer? Biće mnogo teško!

Nemački teniser sastaće se sa šestostrukim osvajačem pehara u polufinalu ATP finala u Londonu.  Zverev: Novak je na mojoj strani, za Federera važe druga pravila! Aleksander Zverev je u polufinalu ATP tur finala u Londonu, ali kaže da čelnici svetskog tenisa moraju da urade nešto po pitanju rasporeda.

Tenis 17.11.2018 | 10:30
Zverev: Federer? Biće mnogo teško!
Aleksander Zverev drugi put nastupa na završnom turniru sezone, ali je prvi put obezbedio plasman u polufinale, ostvarivši skor 2-1.

On je pobedio Džona Iznera u trećem kolu grupe "Guga Kirten" - 2:0, a pre toga i Marina Čilića u dva taj-brejka, dok je pretrpeo poraz od Novaka Đokovića.

Kao drugoplasirani u grupi u subotu će se za finale boriti sa šestostrukim osvajačem pehara ATP finala Rodžerom Federerom.

"Sjajno je doći do polufinala završnog mastersa, ali turnir još nije gotov. Ja sam u polufinalu, ostali su samo dobri protivnici, tu su samo najbolji na svetu. Igram protiv Rodžera i to će biti veoma težak, ali se nadam lep meč", rekao je Zverev.

On zna koliko je Švajcarac neugodan rival. Do sada su se sastali sedam puta i rezultat je 4:3 u korist Federera. Poslednji duel odigrali su početkom godine na Hopman kupu, kada je Federer slavio 6:7, 6:0, 6:2.

"Znam da će biti veoma teško… Mislim, Rodžer je na ovoj podlozi, u dvorani, neverovatan", rekao je 21-godišnji nemački teniser.

Mladi Nemac se na startu takmičenja u Londonu nedavno požalio kako je sezona koja traje od januara do novembra preduga i da to ima efekte na igrače.

Odgovorio mu je Rodžer Federer da bi igrači trebalo da budu zahvalni što imaju priliku da se takmiče i da mogu otići na odmor kad god žele.

Čini se da se Zverevu to baš nije dopalo, pa je smesta odgovorio Švajcarcu. 

"Rodžer je stariji, za njega važe drugačija pravila ATP-a. On zbog godina može da preskoči dva mastersa. Ne mora ni da igra na svim turnirima Serije 500. Ja moram da igram sva četiri grend slema, devet mastersa i četiri ATP 500 turnira. Čak sam igrao i ATP 250 seriju. Rekao sam, nije stvar u količini tenisa koji igramo, već koliko imamo odmora", rekao je Nemac. 

On je nastavio u sličnom tonu. 

"Čak i ako jednu nedelju ne igrate, ne možete na odmor. Morate da trenirate. Moje viđenje je da nemamo dovoljno vremena za pripreme. Završimo turnir ovde, odemo deset dana na odmor, treniramo dve nedelje i idemo u Australiju. Problem je u slobodnom vremenu, jer ga tokom sezone gotovo i nemamo. Ne možemo reći usred sezone, u redu, idem sad dve nedelje na Maldive. Ne funkcioniše to tako. Morate da trenirate, da budete pripremljeni. Što se fizičkog dela tiče, ne možete preterano žestoko da radite tokom sezone. Taj deo van sezone je ustvari jedini deo za bazične pripreme", kaže Zverev. 

Zverev je dodao da na svojoj strani ima moćne saveznike, poput najboljeg igrača sveta, Novaka Đokovića. 

"Ako pitate Novaka, a razgovarao sam sa njim o svemu, on je saglasan sa mnom. On razmišlja na taj način već desetak godina, ali nikada nije previše pričao o tome. Sada kada su igrači izrazili svoj stav, i on je glasniji", rekao je nemački teniser. 

Kada je reč o polufinalu sa Federerom rekao je da zna šta ga očekuje. 

"Sjajno je doći do polufinala završnog mastersa, ali turnir još nije gotov. Ja sam u polufinalu, ostali su samo dobri protivnici, tu su samo najbolji na svetu. Sutra igram protiv Rodžera i to će biti veoma težak, ali se nadam lep meč. Mislim, Rodžer je na ovoj podlozi, u dvorani, neverovatan", rekao je Zverev.

U drugom polufinalu, u reprizi vimbldonskog finala, sastaće se Novak Đoković i Kevin Anderson.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar