Đoković bez pardona, ni Čilić nije osvojio set!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković u poslednjem meču u grupi "Gustavo Kuerten" na ATP tur finalu u Londonu pobedio je Marina Čilića sa 7:6 (7), 6:2.  Novak je Broj 1: U polufinale sa maksimalnih 3-0.  Najbolji teniser sveta dobio i treći meč u grupnoj fazi ATP finala. Savladan i Marin Čilić.

Tenis 16.11.2018 | 23:47
Đoković bez pardona, ni Čilić nije osvojio set!
Srpski teniser je tako u grupnoj fazi ostvario maksimalan set količnih od 6-0 i sa prve pozicije u grupi ulazi u subotnje polufinale.

Njega u subotu od 21 čas očekuje okršaj sa Kevinom Andersonom, dok će od 15 časova u prvom polufinalu igrati Federer i Zverev.

Ovo je bio 19. duel a srpski teniser u pobedama vodi sa 17:2. 

Novak Đoković završio je prvu fazu takmičenja na završnom turniru sezone maksimalnim učinkom 3-0 i kao prvoplasirani u grupi "Guga Kirten" izborio je plasman u polufinale.

U poslednjem duelu u grupi savladao je Marina Čilića, rezultatom 2:0, po setovima 7:6, 6:2.

Đoković je, bez obzira što meč nije imao rezultatski značaj, morao žestoko da se potrudi za novi trijumf, jer je rasterećeni Hrvat želeo da se pokaže u najboljem svetlu u poslednjem meču sezone.

Uspeo je Novak u tome i ostvario 17. trijumf u ukupno 19 odigranih duela protiv Čilića.

"Znao sam i pre ovog meča da sam u polufinalu i znao sam s kim igram, tako da nije bilo lako pripremiti se za ovaj duel. Obojica smo želeli da pobedu, a prvi set je definitivno bio odlučujući", rekao je Đoković posle meča.

Čilić se učinkom od pobede i dva poraza oprostio od daljeg takmičenja, dok će Đoković u polufinalu u subotu od 21 čas igrati sa Kevinom Andersonom, koji je u grupi "Lejton Hjuit" zauzeo drugo mesto (skor 2-1).

Đokoviću će to biti deveti meč protiv Andersona, koji ga je pobedio samo jednom u karijeri. To je bilo u prvom duelu, 2008. godine u Majamiju, a Novak je nakon toga vezao sedam pobeda.

"Kevin igra sjajan tenis cele sezone. Ovo je njegova godina i ovde u Londonu igra sjajno, igra agresivno, tako da dobro znam šta me očekuje", rekao je Novak uoči reprize vimbldonskog finala.

U drugom polufinalu, koje je na programu sutra od 15 časova u Londonu, snage će odmeriti Rodžer Federer i Aleksander Zverev.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Neđo.17.11.2018

17.11.2018 07:23

To legendo.

ODGOVORITE