London: Balkanski konflikt za izbjegavanje Federera!

Novak je sa dva trijumfa već rešio problem plasmana na završnom mastersu sezone, a od 21 čas Čilić će baš protiv njega pokušati da mu se pridruži u polufinalu.

Tenis 16.11.2018 | 17:15
London: Balkanski konflikt za izbjegavanje Federera!
Danas se igraju poslednji mečevi grupe "Guga Kerten" na završnom mastersu u Londonu koji odlučuju o preostalom mestu u polufinalu. Iz grupe "Lejton Hjuit" sa prvog mesta ide Rodžer Federer, ispred Kevina Andersona, dok je Novak Đoković još prekjuče obezbedio plasman među četiri najbolja, ali ne i prvo mesto.

U večernjem terminu  od 21 čas Novak Đoković ukršta rekete sa starim rivalom i prijateljem, Marinom Čilićem.

Cilj je, ako je to ikako moguće, da izbegne Fedeksa, a to znači da mora da bude prvi. Sem toga, Noletu se jedinom još smeši maksimalna nagrada na turniru ako osvoji pehar, a to je 1.500 ATP peona i 2.712.000 dolara tako da je sasvim dovoljno motivisan da nastavi da igra vrhunski.

Iako ga muči prehlada, Đoković je zaista na visokom nivou, mada momak iz Međugorja ume da mu pripreti. Nekako uvek naš as izađe kao pobednik iako je gotovo svaki put tesno, a tako je bilo i nedavno u Parizu kada je slavio u tri seta. Sveukupno, na 18 odmeravanja Nole je bio bolji na 16. Ako se pak gleda samo tekuća sezone, naš as vodi sa 2-1, ali je svaki put morao da se igra dodatni set.

Kalkulacija je sledeća - Novak će biti prvi u grupi ako pobedi Čilića, ali i ako izgubi, a Zverev pobedi u prvom meču dana. Samo ukoliko izgube i naš as i Zverev, Đoković će ići kao drugi u polufinale iza Marina Čilića. A Hrvat ima samo taj jedan scenario prolaska dalje, te će sigurno dati sve od sebe.

Ipak, mi ovaj put verujemo u brzu pobedu našeg asa koji je ipak dostigao nivo igre kada ga je teško ugroziti.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar