Murinjo mijenja sve! Novi izgled Mančesterove odbrane...

Zašto je Posebni bio u Belgiji i da li je poznanik iz Čelsija najbolje rešenje? Stare želje na spisku pojačanja Portugalca. . .

Fudbal 18.11.2018 | 23:10
Murinjo mijenja sve! Novi izgled Mančesterove odbrane...
Kukao je Žoze Murinjo kao ranjenik letos, jer mu Ed Vudvord nije doveo štopera koji bi garantovao stabilnost odbrane Mančester junajteda. Kukao i, možda, naterao odgovorne na Old Trafordu da se smiluju, pa da u predstojećem prelaznom roku odreše kesu i kupovinom centranog defanzivca reše jedan od gorućih problema slavnog kluba, jer su od svih ekipa iz gornjeg doma tabele Premijer lige Crveni đavoli primili najviše golova. Čak 21.

Jasno je da Viktor Lindelef nema samopouzdanja, Fil Džouns nije taj kalibar, Erik Baji je delovao preplašeno na nekim utakmicama, Markos Roho ume da kiksne, jedini koliko-toliko pristojan centralni defanzivac je Kris Smoling, mada ni on nije klasa i zato je Murinjo rešen a ponovo „napadne“ upravu i iskamči pojačanje koje bi mu garantovalo borbu za visoku poziciju u engleskom prvenstvu.

Zato poslednjih sedmica krstari Evropom, pa je tako posle Podgorice, gde je gledao uživo NikoluMilenkovića u dresu Srbije protiv Crne Gore prošlog meseca, sinoć bio u Briselu, kako bi se još jednom uživo, uverio u kvalitete Tobija Aldervajrelda. Štoper Totenhema mu je bio na listi želja i u prethodnom prelaznom roku, međutim, klub iz Londona je tad tražio 75.000.000 evra na ime obeštećenja. Cena je u međuvremenu pala iz prostog razloga što Belgijanac nije potpisao novi ugovor, a sadašnji mu ističe na leto, pa bi u januaru mogao da se obaveže bilo kome za simbolično obeštećenje.

Osim Tobija Aldervajerelda, drugo ime koji je ponovo aktuelno je Dijego Godin. Štaviše, isti je scenario kao u slučaju Totenhemovog prvotiomca, jer Urugavajac na leto završava saradnju sa Atletikom, zasad nema najave da će se ona nastaviti, ali ima ogromnog interesovanja Junajteda da se ova više puta pokrenuta ideja konačno realizuje, zbog čega bi kapiten Madriđana mogao da se otisne u Premijer ligu i više puta dokazan kvalitet potvrdi na novoj adresi. S obzirom da obeštećenje u slučaju Godina ne bi bilo veliko, pretpostavlja se oko 20.000.00o evra, Mančester bi mogao da ga privuče visokom platom – kao što je, na primer, prošle zime uradio sa Aleksisom Sančezom – a ako ne uspe, ima i rezervnu varijentu.

Prva je u Milanu, pošto se Murinju dopada kako je Milan Škrinijar napredovao u dresu Intera. Čak 85.000.000 traže Nerazuri za Slovaka koji igra sjajno i postao je oslonac tima, međutim, Inter je pritisnut obavezom da reguliše finansijski fer-plej i mora do sledećeg juna da proda bar jednog važnog igrača kako bi „ispeglao“ knjige. Ako izbor Italijana ne bude Škrinjar, nego kao i letos neki drugi, ne toliko popularni igrači, onda će Mančester morati da se otvori, a kao jedna od opcija po engleskim medijima pominje se mogućnost da proda Baija i Roha i od tog novca kupi nekadašnjeg defanzivca Sampdorije. Ili da po istom principu zakuca na vrata Totenhema, zavisno od cene za Aldervajrelda.

Sve pomenute opcije uključuju mnogo matematike, novca i pregovora, a ona koja se čini možda i najrealnijom podrazumeva obnovu saradnje između Gerija Kejhila i Žozea Murinja. Engleski reprezentativac je totalno marginalizovan otkako je Marucio Sari seo na klupu Čelsija, čak su Plavci jasno stavili do znanja Kejhilu da će ga pustiti da ode na zimu, a Junajted je favorit, jer bi dobio stabilnog igrača koji poznaje ligu, Murinja i ima trofejne navike. Možda bi to bila i najbolja opcija za slavni klub. Verovatno i najisplativija.

A kad je o aktuelnim štoperima Mančester junajteda reč, ostrvski mediji uvereni su da će do leta biti završena totalna rekonstrucija srca odbrane, jer Filu Džonsu i Krisu Smolingu ističu ugovori i izvesno neće biti produženi, a Baji i Roho su na prodaju.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar