Sipa uhapsila dvije osobe

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH pretresli su tri lokacije i uhapsili dvije osobe zbog sumnje da su počinili krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnih droga.

Bosna i Hercegovina 16.11.2018 | 11:36
Sipa uhapsila dvije osobe
Sipa je juče na širem području BiH realizovala akciju kodnog naziva “Dim” usmjerenu na suzbijanje proizvodnje i prometa opojnih droga. 

Akcija je realizovana po naredbi Suda i Tužilaštva BiH, u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog i Tuzlanskog kantona.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama Sipe, uhapšena lica će tokom dana biti predata postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH na dalje postupanje.

U Tužilaštvu BiH su rekli da se akcija provodi po njihovom nalogu, a tokom akcije ranije je na graničnim prelazima pronađeno i oduzeto oko 20 kilograma marihaune i spid. 

– Osumnjičeni su pod istragom da su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe krijumčarili velike koline narkotika koje su prodavali na ilegalnom narko-tržištu u BiH – rekli su u Tužilaštvu BiH.

Dodali su da je tokom akcije ostvarena značajna međunarodna saradnja sa pravosudnim institucijama Hrvatske.

(Agencije)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

ŽIKA Ž

16.11.2018 12:36

Ništa nam ne polazi za rukom. Neovlašteno proizvodimo i prometujemo drogu. Sve je na divlje.

ODGOVORITE