Najava - London: Dvoboj ''topovnjača''!

Dva paklena servera, Zverev i Izner tražiče priliku danas od 15 časova u međusobnom duelu za ulazak u polufinale završnog mastersa sezone, ali će potom morati da čekaju i ishod večerašnjeg meča Đokovića i Čilića.

Tenis 16.11.2018 | 12:15
Najava - London: Dvoboj ''topovnjača''!
Novak Đoković je očekivano već obezbedio plasman u polufinale nakon dve ubedljive pobede u grupi na završnom mastersu sezone u Londonu, ali preostala trojica, Marin Čilić, Aleksander Zverev i Džon Iznertraže svoju priliku i dalje, a ovaj petak im donosi poslednju šansu da se nađu sa Noletom i Rodžerom Federerom među četiri najbolja.

Situacija je mnogo jednostavnija u "Gugi Kertenu" nego što je juče bila u grupi "Lejton Hjuit", kada se kalkulisalo bukvalno sa svakim gemom, pošto se unapred zna da se Nole plasirao, te ostaje da se vidi da li će biti prvi ili drugi, to jest da li će Srbin ići na drugo ili prvoplasiranog Kevina Andersona, odnosno Rodžera Federera u sutrašnjem polufinalu, ali i ko će sa njim dalje.

Rasplet počinje u 15 časova duelom Džona Iznera i Aleksandera Zvereva, dva paklena servera. Nemac vodi sa 4-1 u susretima sa gorostasnim Amerikancem, ali u metropoli na Temzi nije još pokazao vrhunsku igru, tako da je sve moguće.

"Umoran sam, sezona nam je predugačka. Ne osećam se dobro poslednja dva meseca, nemam svežine...", žalio se momak iz Hamburga nakon otrežnjujućeg poraza od Beograđanina.

Izner samo u jednom slučaju, nakon dva poraza u grupi može da računa na polufinale, to jest drugo mesto u grupi, a to je da savlada Nemca u dva seta, a Novak potom pobedi Čilića. Zverev će se naći među četiri najbolja, i to samo kao drugi u grupi ako on i Nole pobede, ili Novak pobedi, a on izgubi u tri seta i ako pobede i Čilić i on (tada je Đoković prvi). Bilo kako bilo, kod god da prođe od ovog para ide sutra od 15 časovana Federera.

Da pdosetimo na kraju da su teniseri dodatno motivisani da pobede u Londonu pre svega zato što svaki uspeh u grupi donosi po 203.000 dolara i 200 ATP poena. Pobeda u polufinalu "košta" 620.000 dolara i 400 poena, u finalu 1.280.000 i 500 ATP bodova, dok neporaženog šampiona, a to bi sada mogao da bude samo Novak Đoković, očekuje 2.712.000 $ i 1.500 poena.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar