Sa Marotom, stižu i pojačanja za „dž“ u Inter!

Novi direktor će nastaviti sa starom praksom iz Juventusa.

Fudbal 18.11.2018 | 23:00
Sa Marotom, stižu i pojačanja za „dž“ u Inter!
Đuzepe Marota je prethodnih godina bio jedan od najzaslužnijih za uspon i dominaciju Juventusa u Italiji, ali je posle neslaganja sa Anjelijevima, morao da napusti klub. Čim se pročulo da odlazi iz Torina, brojni klubovi su izrazili želju da ga angažuju, ali je Inter bio najuporniji.

Italijanski mediji su uvereni da je dgovor između Intera i Marote postignut i očekuje se samo zvanična potvrda. A sa novim direktorom, u Inter stiže i njegova politika. Marotin zaštitini znak u Juventusu su bila dovođenja kvalitetnih igrača bez obeštećenja poput Pirla, Pogbe, Ljorentea, Komana, Kedire, DanijaAlvesa, Emrea Džana... Svi oni su došli kao slobodni igrači.

Marota već ima spremnu listu igrača kojima ističu ugovori narednog leta i koji su potencijalna pojačanja Intera. Na listi su igrači koji će biti slobodni ili koji će koštati ispod svoje realne cene.

Marotina velika želja u Juventusu je bio Antoni Marsijal, a sada će pokušati da Francuza dovede u Inter. Marsijalov ugovor ističe narednog leta, ali Mančester Junajted ima opciju da ga automatski produži za još godinu dana. Što će sigurno i učiniti kako ga ne bi izgubio bez obeštećenja. Međutim, kako Marsijal ne želi da potpiše novi ugovor, Junajted će u tom lsučaju morati da ga proda na leto kako bi uzeo bar neko obeštećenje pre nego što i istekne i ta dodatna godina ugovora. Naravno, moraće da proda Francuza ispod stvarne cene i biće u sličnoj situaciji kao Arsenal sa Aleksisom Sančezom. Marota tu vidi svoju šansu i napraviće napore da dovede Marsijala.

Slična situacija je sa Janom Vertongenom, štoperom Totenhema. I njemu poput Marsijala na leto ističe ugovor, ali i on ima tu dodatnu opciju za godinu dana koju će klub iskoristiti. S obzirom da će tada već imati 32 godina, cena mu neće biti velika i Marota bi mogao da pojača Interov bedem sa Vertongenom. Pogotovo ako proda Škrinijara za veliki novac o čemu se šuška poslednjih dana.

A potpuno besplatno bi mogla da dođu još tri pojačanja: Ektor Erera, Jasin Braimi i Edurado Salvio. Svi iz Portugalije. Braimiju i Ereri u Portu ističu ugovori na kraju sezone i ne žele da ih produže.

Inter je i pre Marotinog dolaska želeo Ereru, a sada se taj interes pojačao i vode veliku bitku sa Romom za potpis Meksikanca. Braimi je od strane agenta ponuđen Interu, ali u italijanskom klubu su višđe zagrejani za opciju da na toj pozicij idovedu Eduarda Salvija iz Benfike koji će takođe biti slobodan na kraju sezone.

Marota je majstor pregovaranja i ubeđivanja tako da Inter može očekivati atraktivna pojačanja po „low-cost“ varijanti.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar