Agnješka Radvanjska završila karijeru!

Poljska teniserka Agnješka Radvanjska rešila je da okači reket o klin.  Radvanjska presekla: Kraj karijere! Poljska teniserka odlučila je da se povuče posle 13 godina profesionalnog bavljenja tenisom!

Tenis 15.11.2018 | 10:30
Agnješka Radvanjska završila karijeru!
Ona se na taj korak odlučila kako je rekla jer nije u stanju da održi željeni nivo forme i rezultata.

Nekada druga igračica sveta, koja je osvojila ukupno 20 titula, pala je 75. mesto svetske liste.

"Nažalost više nisam u stanju da treniram i igram na način na koji sam navikla. U poslednje vreme moje telo ne može da isprati moja očekivanja", napisala je u saopštenju 29-godišnja Poljakinja.

Ona je karijeru započela 2005, a pre šest godina je ostvarila najveći uspeh na Vimbldonu, kada je igrala finale. Tada je od nje na terenima Ol Ingland Klaba bila bolja u tri seta slavna Amerikanka Serena Vilijams.

Radvanska je dva puta igrala polufinale Australijan opena (2014, 2016) kao i jedno četvrtfinale Rolan Garosa (2013).

Agnješka Radvanjska je prelomila - završava karijeru u 29. godini.

Poljakinja je nedavno najavila tu mogućnost, jer zbog brojnih zdravstvenih problema, od kojih je onaj sa stopalom nerešiv, nije u prilici da igra na najvišem nivou.

"Nažalost, više ne mogu da treniram i da igram na način na koji sam navikla. Vreme je za nove izazove, za nove ideje, jednako uzbudljive kao i one na terenu, nadam se", napisala je Radvanjska između ostalog u podužem pismu na Facebooku, nakon odluke da napusti tenis posle 13 godina profesionalne karijere.

Agnješka Radvanjska najbolji plasman na WTA listi imala je u julu 2012. kada je bila druga igračica sveta, a tri godine kasnije trijumfovala je na završnom turniru sezone.

Ukupno je u karijeri osvojila 20 WTA pehara, ali nikada grend slem. Poljakinja je igrala finale Vimbldona 2012. godine, ali ju je tada pobedila Serena Vilijams.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar