Uskoro izručenje Mamića Hrvatskoj?

Zdravko Mamić bi mogao uskoro da bude izručen Hrvatskoj zbog izvlačenja 200 miliona kuna (oko 55 miliona KM) iz Dinama, za šta ga tereti USKOK u drugoj optužnici.

Region 13.11.2018 | 17:52
Uskoro izručenje Mamića Hrvatskoj?
Naime, kako saznaje zagrebački portal "Index.hr" sa Županijskog suda u Osijeku, vrhovni sud ukinuo je odluku Optužnog vijeća kojom je Zdravku Mamiću određen istražni zatvor.

Optužno vijeće sada će ponovo zasjedati i donijeti novu odluku o istražnom zatvoru za Mamića.

Ako se Mamiću opet odredi istražni zatvor, mogao bi se aktivirati Ugovor o izručenju s BiH, jer je djelo za koje ga terete počinjeno nakon potpisivanja spomenutog Ugovora.

Podsjetimo, Zdravko Mamić osuđen je u junu na šest i po godina zatvora zbog izvlačenja miliona iz Dinama. Osim što je nepravosnažno osuđen na 6 i po godina zatvora, Mamić mora da vrati 52 milliona kuna. Presudu je dočekao u Međugorju. 

Zoran Mamić nepravosnažno je osuđen na 4 godine i 11 mjeseci, Milan Pernar na  četiri i dva mjeseca, a Damir Vrbanović na tri godine. 

Izvor: Index.hr

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Picousti iz Jajinaca

13.11.2018 21:35

Neka bega u RS, može biti gradonačelnik Doboja ili Sokoca, pošto Petrović i Bjelica idu na ministarska mjesta.

ODGOVORITE
Name

Bijeljina

14.11.2018 09:34

MI GA POZIVAMO U BIJELJINU.I ZA GRADONACELNIKA IZABRATI.I NA CELO BIJELJINSKOG SDS..A...ALI STVARNO.MAMICU DOBRO DOSAO.ALI OD SRCA TI ZELIMO DA DODJES.DOJUCERASNJI CLANOVI PROPALE STRANKE SDS I NADAMO SE DA CES NAM POMOCI OKO DOBIJANJA HRVATSKOG DRZAVLJANSTVA I PASOSA.OD SRBIJE CEKAMO PI DVE GIDINE I TRI.A NEBI MI NI KOD BJIH.MI BI KAO MIGRANTI DALJE.MAMICU DOBRO DOSAI U BIJELJINU

ODGOVORITE