Nešiću uručeno veliko priznanje

JP „Putevi Republike Srpske“ i njenom v. d direktoru Nenadu Nešiću danas je u Novom Sadu, u okviru Sedmog Dunavskog biznis foruma uručeno regionalno priznanje „Dunavski cvet“.

Republika Srpska 13.11.2018 | 15:29
Nešiću uručeno veliko priznanje
„DUNAVSKI CVET“ je umetnički rad akademskog slikara i akademika Milivoja Unkovića iz Banjaluke. To je nagrada za razvitak i prosperitet Dunavskog regiona,nagrada za regionalnu saradnju otvorenost ljudi, ideja i tržišta od Švarcvalda do Crnog mora, za afirmaciju evropskih vrednosti i standarda.

U obrazloženju odluke žirija, kojom se „Putevima Srpske“ i Nenadu Nešiću dodijeljuje ovo priznanje, između ostalog se kaže „JP „Putevi Republike Srpske“, kojim tako stručno i odgovorno rukovodite, jedan je od lidera konkurentnosti i održivog razvoja i zaslužuje najprestižnije priznanje Dunavskog Biznis foruma“. Žirijem je je predsjedavao prof.dr Radovan Pejanović, sa Univerziteta u Novom Sadu i predsjednik Programskog savjeta Dunavskog biznis foruma.



Zahvaljujući se u ime svih nagrađenih direktor „Puteva Srpske“ Nenad Nešić je istakao da je svako priznanje za dobro urađen posao uvijek predstavlja čast i ponos, ali i veliki podstrek za još predaniji rad.

„Činjenica da smo Javno preduzeće ''Putevi Republike Srpske'' i ja kao njegov rukovodilac dobitnici prestižne regionalne nagrade „Dunavski cvet“, predstavlja izuzetno vrijedno priznanje za naš rad, za mene lično, kao i za sve ono što ovo preduzeće čini na modernizaciji i poboljšanju saobraćajne insfrastrukture Republike Srpske, te podstrek za daljnji rad i buduća ostvarenja“, kazao je Nešić i dodao da je ovo priznanje i za Republiku Srpsku, koja, uprkos svim izazovima, ulaže u razvoj svojih putnih komunikacija, nastojeći da se što bolje poveže sa regionom. 

Nešić je naglasio da Putevi Republike Srpske revnosno rade na izgradnji i poboljšanju kvaliteta glavne i regionalne putne mreže Republike Srpske te da ovu putnu mrežu čini ukupno 4.132,102 km puteva: «To su putevi koji povezuju gradove i ljude, koji vode do zajedničkog cilja svih nas – ekonomski prosperitetne, otvorene prema svijetu, razvijene zajednice zaposlenih, zadovoljnih ljudi.»



U svom obraćenju na ovom regionalnom biznis forumu Nešić je rekao da su «Putevi Republike Srpske» u posljednje tri godine, koliko je on na čelu ovog javnog preduzeća, svaku godinu završali sa dobiti i istakao: «Pri tom smo realizovali ili pripremili za realizaciju čak i projekte koji su četrdeset godina čekali da se neko usudi da ih izgradi. Usuditi se – prvi je korak na putu do uspjeha, a ako taj korak prate znanje, dobra organizacija i timski rad – taj put vodi do zvijezda», završio je svoje obraćanje Nenad Nešić.

Novi Sad je 13. i 14.novembra 2018. godiine domaćin Sedmog Dunavskog biznis foruma, koji, kao i prethodnih godina, okuplja vodeće ličnosti iz oblasti biznisa, politike, diplomatije, nauke, kulture i medija iz 14 zemalja Podunavlja.

Dunavski biznis forum kao novi model komunikacije prihvatila je i Evropska komisija, kroz učešće njenih proverenih kadrova, kao što su: Kurt Pushinger, zadužen za jačnje institucionalnih kapaciteta, dr Hans Peter Herdlička promoter konkurentnosti i održivog razvoja, Franc Šausberger, direktor Instituta evropskih regiona iz Salzburga,koji je i zvanični partner Foruma.

Osnovni zadatak Foruma je afirmacija Dunavske strategije, vidljivost ostvarenih rezultata i unapređenje saradnje na svim poljima privrednog i društvenog stvaralaštva.

Organizatori su: Media Invent, Privredna komora Vojvodine i Institut evropskih regiona iz Salzburga.

Izvor: Insajder.in

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

modricanin

13.11.2018 15:43

Otpremnina moj Nesicu. Putuj igumane i ne okreci se.

ODGOVORITE
Name

NN

13.11.2018 20:39

Taj Nesic je otvarao uklanjanje naplatnih kucica. Sigurno za to nagradjen. Prepotentan i drzak.

Name

Aragosta

13.11.2018 21:12

Ha, ha najjača provala. Indijanac je pravi... Ajmo Dodo još njega pa da proslavimo...

Name

Deba

13.11.2018 15:56

Jel ovo skrivena kamera?

ODGOVORITE
Name

jaaa

13.11.2018 16:06

E kad su ovakvi perjanice naše, mnogo je jasnije zašto nam je ovako kako jeste

ODGOVORITE
Name

Čućete te ga

13.11.2018 16:24

Dotični gospodin će imati priliku da se dokaže u parlamentarnoj skupštini.Da čujemo njegovu promišljenost,pripremljenost za pojedine tačke na sjednicama itd itd

ODGOVORITE
Name

BL

13.11.2018 16:34

Da je meni znati koliko je mene i svakog stanovnika RS koštao taj komad papira. E moj Paviću dobro vi prolazite sa Bajom šta bi vam ja radio.

ODGOVORITE
Name

Zivote hahah

13.11.2018 20:04

Hahahaha,a u BL mu kroje sudbinu dok se on slikava sa papirom

ODGOVORITE
Name

Kum

15.11.2018 17:01

Smatram da bih ko je god to priznanje dobio prije ove osobe trebao da to baci posto to sada nije vise priznanje nego sramota biti u istom rangu ovakve osobe.BLJAK I ONIMA KOJI SU TO IZGLASALI

ODGOVORITE