Pravi li Dodik novu UDB-u u RS?

Hoće li Dodik prije odlaska iz Palate Republike ukazom osnovati "Savjet za zaštitu ustavnog poretka", odnosno obavještajnu agenciju Republike Srpske? Bivši pripadnici DB-a tu ideju zdušno pozdravljaju. Da li je u pitanju stvarna namjera, ili tek spin u okviru priprema za borbu za preuzimanje OBA BiH!?

Republika Srpska 12.11.2018 | 23:05
Pravi li Dodik novu UDB-u u RS?
Ideja predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika o formiranju nacionalne službe za bezbjednost u RS naišla je na odobravanje u prvom redu bivših pripadnika nekadašnje jugoslovenske Službe državne bezbjednosti. Do sada su se o toj ideji pozitivno izjasnili Predrag Ćeranić, Sredoje Nović, Dževad Galijašević i drugi.

Zagovornici ove ideje pravni osnov nalaze u Ustavu RS koji kaže da Predsjednik Republike, u skladu sa "Ustavom RS i Ustavom BiH i zakonom, obavlja poslove iz oblasti odbrane i bezbjednosti", i da može da "obrazuje savjetodavna tijela i stručne službe za obavljanje poslova iz svoje nadležnosti".

Direktor nekadašnje Službe državne bezbjednosti Republike Srpske i prvi direktor Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA), Sredoje Nović, smatra da je Republici Srpskoj potreban savjet za zaštitu ustavnog poretka, u kojem bi bili zauzimani ključni stavovi koji bi bili obavezujući za institucije i predstavnike RS na nivou BiH.

On je istakao da je najava predsjednika Srpske Milorada Dodika da bi Srpska trebalo da formira svoju službu nacionalne bezbjednosti iznuđen, ali opravdan potez zato što Obavještajno-bezbjednosna agencija (OBA) BiH ne radi svoj posao u skladu sa Ustavom i zakonom.

Nović, koji je cijeli radni vijek proveo u sektoru bezbjednosti, smatra da bi Republika Srpska, prvo trebalo da osnuje savjet za zaštitu ustavnog poretka, čiji bi posao bio da analizira sve informacije od značaja za bezbjednost Republike Srpske, pa i BiH i regiona.

– Mogu se razmatrati i određena ekonomska pitanja koja zadiru u sferu bezbjednosti jer zaštita ustavnog poretka podrazumijeva i zaštitu njenog ekonomskog poretka – rekao je Nović.

On je naglasio da bi u savjetu bili zauzimani ključni stavovi koji bi bili obavezujući za institucije Srpske i njene predstavnike na nivou BiH, te da Srpska apsolutno ima pravo na formiranje savjeta za zaštitu ustavnog poretka i to mogu da ospore samo zlonamjerni.

– E sad dolazimo do onoga o čemu je govorio predsjednik Srpske. Ključni problem u BiH je što u OBA smatraju da ona račune mora da polaže pojedinim ambasadama i ambasadorima umjesto da Banjaluci i predsjedniku Srpske, bez obzira na to ko je on i kako se zove, predoči informacije i upozna ga o ključnim pitanjima od interesa za bezbjednost Srpske i BiH – rekao je Nović.

On je naveo da, ukoliko šefovi službe ne nađu za shodno, iako su po zakonu o OBA duži da rukovodstva entiteta, pa čak i kantona, informišu o ključnim bezbjednosnim pitanjima i ako im ne šalju nijednu informaciju, onda je potpuno racionalno što predsjednik Republike traži da bude razmotrena mogućnost formiranja službe nacionalne bezbjednosti Republike Srpske.

– Ako neko ne radi svoj posao i ignoriše kompletno rukovodstvo Srpske, on ne zaslužuje drugačiji odnos nego da se pravi pandan toj službi. Znam da će to naići na otpore kako pojedinih ambasada, tako i u Sarajevu, ali ta ideja i njena moguća realizacija su iznuđen potez – rekao je Nović.

Dekan banjalučkog Fakulteta za bezbjednost Predrag Ćeranić smatra da ta služba može biti u okviru Ministarstva unutrašnjih poslova, Vlade Srpske ili kabineta predsjednika.

- Podzakonski akt, recimo ukaz predsjednika Republike, je najjednostavniji pravni okvir da se formira jedan tim, koji bi koristio postojeće kapacitete institucija Republike Srpske, napravio jednu platformu i dao smjernice za djelovanje, kako bismo mogli predvidjeti u kojem će se smjeru stvari odvijati, rekao je Ćeranić.

Ćeranić kaže da migrantska kriza tjera Republiku Srpsku na formiranje tima koji bi se bavio strateškom analizom bezbjednosne situacije. Smatra da za ovaj posao nije potrebno mnogo ljudi i novca, nego jedan kompaktan tim koji bi koristio već postojeće kapacitete.

I Dževad Galijašević, redovni komentator bezbjednosnih tema u medijima pod kontrolom SNSD, ističe da je služba je potrebna Republici Srpskoj jer Obavještajno-bezbjednosna agencija BiH ne radi svoj posao.

On smatra da Republici Srpskoj, njenom MUP-u i građanima treba kvalitetna služba koja će prikupljati, analizirati i distribuisati informacije vezane za zaštitu ustavnog poretka.

- Služba nacionalne bezbjednosti je potrebna zato što Obavještajno-bezbjednosna agencija BiH radi protivno Ustavu i bezbjednosti građana. OBA izmišlja da su književnici, novinari i analitičari neprijatelji nacionalnoj bezbjednosti, prikriva terorističku prijetnju i briše biografije terorista koji imaju porijeklo iz BiH, rekao je Galijašević na sastanku Koordinacionog tijela za praćenje ilegalnih migranata koji je nedavno održan u Banjaluci.

Predsjednik RS Milorad Dodik je najavio da će u narednih nekoliko mjeseci biti novih zakonskih rješenja za borbu sa migrantskim talasom. Ipak, prioritet je služba nacionalne bezbjednosti, o čijem osnivanju će razmisliti dok mu još formalno traje predsjednički mandat.

Dodik je nakon sastanka Koordinacionog tijela za praćenje ilegalnih migranata preko teritorije Republike Srpske istakao da su migranti postali veliki problem, koji neće sam od sebe nestati i da se "treba razmotriti mogućnost otvaranja službe nacionalne bezbjednosti".

Iza svega rečenog mogla bi da se krije Dodikova namjera da preuzme kontrolu nad Obavještajno - bezbjednosnom agencijom BiH (OBA/OSA). Na čelu OBA je trenutno kadar SDA Osman Mehmedagić - Osmica, koji je prije tri godine dužnost direktora preuzeo od Almira Džuve. Džuvo je bio prvi obavještajac BiH od osnivanja ove agencije u martu 2004. godine, što bi Dodiku mogao da bude jedan od glavnih argumenata da za direktora OBA u narednom mandatu bude postavljen Srbin, nakon dvojice Bošnjaka.

Ključni problem kada je riječ o obavještajno-bezbjednosnom sektoru je što Bosna i Hercegovina, a s njom i Republika Srpska,  nije prošla lustraciju, odnosno nije ozakonila provjeru i uklanjanje iz javnog političkog života osoba koje su bile aktivne u službama bezbjednosti komunističkog režima, kako je to urađeno u nekim od zemalja Istočne Evrope. Zato se i danas bivši službenici i doušnici komunističkih tajnih službi nalaze u institucijama državnog aparata, u privredi, pa čak i u obrazovanju. To potvrđuju primjeri Predraga Ćeranića, koji je dekan Fakulteta za bezbjednost, Sredoje Novića i Nebojše Radmanovića, koji su visoki funkcioneri SNSD, i mnogi drugi.

Teško je povjerovati da bi se ti ljudi, danas presvučeni u "demokrate", u slučaju formiranja neke nove službe bezbjednosti, dobrovoljno odrekli nedemokratskih metoda kojima su obezbjeđivali slijepu poslušnost građana prema komunističkoj "eliti". Slijepa poslušnost jednom vođi i pripadnost jednoj partiji, za njih je životni i profesionalni kredo.

(Istinito)

Komentari / 62

Ostavite komentar
Name

Novak

12.11.2018 22:18

Tek ce sad zajahati. Lik je otkacio od silnosti na vlasti. Moze mu se jer ima narod koji je stoka za torove. Opozicija u RS ne postoji i ona je ovdje nepotrebna. Sta opozicija moze ponuditi ovom narodu? NIsta! Ako izadju sa drugim programom. Koji bi mogao i morao biti okrenimo se evro integracijama, BiH, pravnom sistemu, Natou.. bi odma bila mrtva u startu. Ovako opozicija je oponasala Dodika, bivajuci sve sto je ona samo jace.. voleci Srbiju i Vucica vise od Mileta, bivajuci vise proruski, .. ko biva boreci se kontra korupcije itd.. ma nista.. Meni je sve to jasno bilo 2009, pa sam vani od 2011-te. Boli me nepravda, kod nas, uostalom ko je Mile da uzeme sve to ko da je njegovo. Ali me i strasno brine, sad ce od policije praviti vojsku, uvalciti u ratne okolnosti, ali opet mi smo narod krmad, jedinstveno ograniceni, primitivni. Drugacije jednostano ne moze. Onaj referendum je pokazao kakvi smo idioti.

ODGOVORITE
Name

U straha su velike oči

13.11.2018 03:37

Direktor ove službe bi trebao biti svakako Ćeranić,on ima značku CIA,a CIA ga plaća još od vremena SFRJ,vrlo dobro znamo da je jadna budala iz Laktaša u kandžama CIA,još dok je išao u neku školicu u BG.Svi mi mislimo da Milokrad odlučuje o nečemu,grdno se varamo.On kad je napadao opoziciju,pričao o 40 engleza,stranim obaveštajnim službama,on je pričao zapravo o sebi,Ćeraniću i Galijaševiću,oni su trojanski konji u kandžama CIA. Svako i malo obrazovan i upućen to zna,ne treba biti Serlok Holms da se zbroje dva i dva. Lukač je takodje u kandžama Ćeranića,a Nović je stara budaletina koja je radila za svakoga,ne znam kome sve taj nije prodavao obaveštajne podatke.

Name

Idiot

13.11.2018 06:08

U svoj toj nasoj gluposti idiotizmu sreca je Novace da imamo tebe prosvetitelja da nama zatucnaoj krmadi otvaras oci. Hvala ti. Kako je vani?

Name

Igor

13.11.2018 06:25

Sto se puntate. Kao SDS nije imao svoju DB kad je bio ma vlasti. Sjetimo se tih likova i pljacke po RS. Premlacivanja naroda kad god se to obrvanu prohtije.

Name

Pepearuende

13.11.2018 06:37

Mislim da je poenta ova: Dodik ce uciniti sve da sacuva steceno bogatstvo i svoje saradnike. Smjesno je samo to da jedan ovakav kriminalizovan lik ima ambicije osnivati "nacionalnu bezbjednost" na kraju mandata.

Name

RASPUCHIN

13.11.2018 07:07

Не прави нову јер је то иста она стара служба и исти стари "U"ДБА-ши. Једини му је проблем што су му , кадрови чак и у оној служби , били у рангу кокошара али су због тога тешко искомплексирани и јако опасни. Склизнули смо у потпуности (а то већ више година тврдим да ће се догодити) под власт "војне" хунте са дезертером на челу. Замислите колики је његов комплекс због дезертерства и шта је све у стању учинити због тога овом народу.

Name

Za Novaka,

13.11.2018 07:13

Pošten človek ne treba da brine, lopovi i špekulanti odma dizu prasinu !

Name

dobro jutro

13.11.2018 07:34

Radi se o teškim glupostima, ne može se agencija praviti na osnovu nekakvog "ukaza", koliko znam ustav RS ne poznaje termin "ukaz predsjednika", druga stvar ozbiljna agencija mora imati zakon o radu, to je dugačak i veoma ozbiljan tekst. On može osnovati nekakvu kancelariju plaćenih uhljeba koji su svrha samima sebi, nešto kao "senatori RS".

Name

Kpd

13.11.2018 08:12

Goli otok sad u hrvatskoj. Gdje ce se sad smjestati rusioci naseg sistema... u Mokro ili u berkovice ili u osmake?

Name

Pipo

13.11.2018 09:10

Vraca se polako ali sigurno komunisticki rezim.Posle ozne na redu je komitet.a Porucene su i petokrake, kape tagode se siju a zvace se Doditovke,a za djecu se takode ite kako brine dobice crvene marame.Pregovara se sa Hrvadskom oko ostrva GOLI OTOK da se objekti koi su prilicno oronuli da se renoviraju pod uslovom pet godina oslobodene kirije.

Name

udbaš Titov

13.11.2018 09:15

Vi što zagovarate tu zaštitu, ste rušitelji ustava, jer štitite najvećeg neprijatelj RS Dodika i unuku ustaškog doglavnika.

Name

Treba

13.11.2018 11:25

Samo svi casni ljudi i patriote da rade za svoju zemlju i nema problema.

Name

Oba

13.11.2018 15:25

NEBOJSA LAZIC ZENGA JEDINO RJESENJE

Name

vujo

15.11.2018 14:16

Mi sinovi srpski poručujemo Dodigu da ćemo osloboditi našu zemlju i da on predstvlja 20% stanovništva. Nećemo da biježimo i vratićemo ono što su nam oteli, a oteli su sve od sredstva za rad, do prirodnih bogastva, institucija, infrastrukture. Ostavili su nam samo čemer koji se ne zove Domovina.

Name

OTOK

15.11.2018 15:06

Treba nam UDBA i Goli Otok.Sve je to za nas za nase dobro.Otac sina treba da prijavi ako prica protiv vlasti za njegovo dobro.Tako je bilo u doba Komunizma tako je i sad

Name

Glas naroda

12.11.2018 22:21

Koji bolesni komentar!!!!

ODGOVORITE
Name

Re

13.11.2018 06:32

Ciji si to glas?Od drveta ne vidis sumu.Bolestan si ti i tvoj komentar.Covjek rekao onako kako jeste,bez lazi i uljepsavanja.

Name

Re

13.11.2018 06:33

Opasno vode narod u sukobe.. zalosno sto narod ne shvata..

Name

H

13.11.2018 06:56

Sjeverna koreja 2

Name

Boba

13.11.2018 08:16

Oopaaa pa to je kao senatori RSa joj joj sve za RS opljackanuuu samo zstita vama i vasem bogatstvu opljackanom pod zastitom institucija zloupotrebljenih kao i naroda opljackanog !vojna hunta sa dezerterom na celu !!sramota nevidjena

Name

nisi ti glas naroda

13.11.2018 08:25

Koje bolesno ime za komentar. Stalno pitam kako se možeš predstavljati kao glas naroda.

Name

Pendula

12.11.2018 22:26

Napravio bi Dodik goli otok za Srbe da moze sreca za iste pa je obicni presjednik entiteta .

ODGOVORITE
Name

Da

13.11.2018 00:04

Hoće da stranački DB prebaci u zvaničnu instituciju.Klize ka tim golootočkim metodama.Početak je sa premještanjem ljudi sa posla zbog prisustva na trgu na skupovima PzD.Privatna država bolesnog vođe.Zbog ovih likova DB profila treba napustiti RS.

Name

Re

13.11.2018 04:43

Sto hitnije uvesti Sluzbu drzavne bezbjednosti Republike. Osmica nece raditi za nasu korist to je sigurno. Gomilaju se problemi, a ministar bezbjednosti BiH je ogranicenih mogucnosti.

Name

dusanculi

12.11.2018 22:40

Vodja u ovom slučaju zateže kanap do pucanja ili bolje rečeno tvrdi pazar kako bi imao što bolje polazne pozicije kod pregovora oko formiranja vlasti. Veći je problem i ako se osnuje ta nacionlna služba protiv čijeg formiranja nisam, ko bi je kontrolisao i kakva bi joj zakonska ovlaštenja bila osim onih uobičajenih a to je prisluškivanje političkih neistomišljenika, svojeglavih gradjana, uopšte opozicionara ili jednom riječju "izdajnika". Ne sumnjam da bi kontrola crvene sekte bila presudna nad tim tijelom

ODGOVORITE
Name

Miske

12.11.2018 22:41

Znaci savez drtina i lopova na celu sa lopovom dodikom bi da pravi sluzbu koja ce se baviti zastitom pokradene imovine od naroda a koju su pokrali dodik i kukovi i prijatelji......kako ce vas penzionisati EU hehe a dodo ce bezģać biti lovljen

ODGOVORITE
Name

Bili...

12.11.2018 22:44

Vidla zaba da se konji potkivaju pa i oma digla nogu. Nasto smo spali ni bog nam vise ne moze pomoci. Mrak...

ODGOVORITE
Name

Брод

12.11.2018 22:55

УДБ-а као судба

ODGOVORITE
Name

Febo

12.11.2018 22:57

Daće Bog da je napravi !

ODGOVORITE
Name

guz

12.11.2018 23:11

Ima 72 godine,sto ne ide u penziju.

ODGOVORITE
Name

izraelac

12.11.2018 23:34

to je spin jer to nije dejtonski.. to je kao ono sa referendumom .. pitanje migranata nije srpsko pitanje nego evropski problem i time se ne mogu baviti srbi. oni samo mogu imati kampove da ih pricuvaju. jer ti ljudi odose dalje i evropske bezbjedonosne sluzbe moraju da reaguju zbog licne sigurnosti. tako da je to supljak nad supljacima il neka nova fora za pranje para.. hahahhahah

ODGOVORITE
Name

Ekonomski poredak hahah

12.11.2018 23:44

Pa znaci prvog na mjere Dodika, Cubica i Budu, pa oni nas unistili skroz na skroz.

ODGOVORITE
Name

Novic

12.11.2018 23:49

Pa zar ti Sredoja nisi trebao biti u penziji jos u SFRJ?

ODGOVORITE
Name

Dobro pitanje

13.11.2018 06:06

Sve dok se moze palamuditi i za to kupiti silne novce, biće on u kolu.. To je jos Djilasov kadar.

Name

Cccc

13.11.2018 06:14

Pa bio je, prvi put..

Name

Igor

13.11.2018 08:43

Ovo je klonirani Sredoja . Sad se sprema model Sredoja 3 . Prodemokratski AR2D2 . Zamisli moras sjesti za isti sto i slusati ovog reptila , Galijasevica ili Ceranica ?! Hahahahaha uzas

Name

Zasto podizati prasinu

13.11.2018 04:30

Ako neko hoce da predstavi Dodika kako ce sa ovim da pravi represalije to je krajnje smijesna tvrdnja. Dodik je mala beba za Vucuca ili za ono sto je radio Milosevic. Dodik previse popusta pojedincima koji omalovazavaju ovo drustvo na svakom koraku. Tito je bio legenda kada je propisao verbalni delikt.

ODGOVORITE
Name

re

13.11.2018 07:55

Kod Tita su svi bili zaposleni i nisi slušao od roditelja "čekaj sine dok bude plata". Nije bilo ni potrebe za verbalnim deliktima. Djeca bila vaspitana i obrazovana, a politicari koliko god uzimali (najveći domet neka vikendica i bolji auto) bili su kulturni.

Name

Re re

13.11.2018 08:24

Nisu kod Tita svi bili zaposleni. Zaposleni su bili clanovi partije, a ostali su se iselili u zapadne zemlje ''trbuhom za kruhom''. Dakle, isto sve kao sad.

Name

za re

13.11.2018 08:44

Halo, halo ljudi! Pa do kada ćemo više pričati kako je bilo nekad?! Uostalom zar ne vidite da su generacije koje su rođene u Titovo vrijeme rodile svoju djecu, šta su napravile?! Dosta mi je tih priča kad ulepšavanja i umotavanja u sjajni papir da je sve bilo kako treba, a danas nije. Zašto onda te generacijemojih drugova i drugarica vaspitanih i kulturnih ljudi nisu nešto od toga prenijele na svoju djecu. Ja više ne vjerujem da su se vodili pravim vrijednostima, nisu imali od koga naučiti, tako da se i danas živi bezobrazluk pokondireno predstavlja kao najviši oblik moći, imanja i šta sve ne. Pošaljem dijete u školu pristojno, očuvano, tamo se nagleda tuđih odvratnosti, postane nemoćno i prima u svoju glavicu slike koje je nemoguće izbrisati. Samo kad se sjetim određenih domaćih filmova koji su puni nasilja, puni golotinje, a gledalo se, repriziralo, bili smo djeca! Ma FUJ!!! I u Titovo vrijeme je bilo onih koji nisu imali, onih koji su teškom mukom zarađivali ono što su imali, a danas pogledaj samo kako je danas!

Name

Realitic

13.11.2018 04:39

Jadna li si Srpska Republiko kada te brane Pejina unuka, laktaski burlo i Galijasevic..... kako mi se cini SUDBA bi mogla samo da ozvanici prebijanje i ubijanje ljudi, trovanja, prisluskivanja. I vrapci znaju da postoje paralelni sistemi prisluskivanja u vlasti. Ali ovaj narod ili izrod nije bolje ni zasluzio. Naprijed do propasti!!! Pod maskom Srpske!!!

ODGOVORITE
Name

N

13.11.2018 05:24

Velik sam protivnik Dodika i njegove partije ali ovo je jako dobra ideja i trebalo je i ranije da bude formirana ova sluzba obzirom da je OSA, kao i sud BiH jedno tijelo koje sve cini na stetu ostala dva naroda.

ODGOVORITE
Name

goruca potreba

13.11.2018 05:55

To je davno prije trebalo formirati,mada znam da je bila oavakva agencija,dok KFOR jednog dana nije dosao i zaplijenio im opremu.Posla koliko hoces.AID rovari po RS uzduz i poprijeko.Treba pohvatati Srbe koji rade u RS za AID.Bicete iznenadeni gdje cete ih sve naci..Ovo je samo jedan pravac gdje treba djelovati.

ODGOVORITE
Name

Mile

13.11.2018 09:04

Čini mi se da će svi koji bilo šta kažu protiv Dodika biti proglašeni saradnicima AIDa

Name

Q

13.11.2018 06:17

Previse je on poletio ufurao se da je faca.Glumi predsednike veliki drzava a najobicniji predcednik jednog malog entiteta.Ajde sto se on igra sa sobom ali igra se i sa ovim narodom.Kazu vlast gora zavist nego od heroina .E pa ovaj je pukko od vlasti.Misli da se moze igrati sa sluzbama veliki sila .Da moze tako da se igra sa Ambasadorima najveci zemalja.A zna se sta su Ambasade zasto sluze i ko su zapravo Ambasadori ti zemalja.Takve drzavnike su te sluzbe skinule poput velikana jednog Sadama Gadafija Ceuseskog .Pa oni ovog pjevaca ispod sator mogu smaketi za 5 min ali javno nece jos jos im treba budala na balkanukoja ce siriti ratnu retoriku krasti zaduzivati RS.gdje efektivno radi na odlasku omladine.Sad bi opet na budjet i bezbjednosnesluzbe.Pa imavise Budjetlija nego radnika.Od cega Spekuluse se da vec sad ima ono zvanicno 6milijardinezvanicno nad 8 milijardi duga.Igra se skroz je obolio od diktature novca vlasti.Najgore sto ovaj narod ispasta zbog njegovi gluposti.Ko to napada RS gdhe su ti spijuni Sorosevci pa on je Sorosevac nato covjek dasak vjetra na balkanu i sve ostalo.

ODGOVORITE
Name

слобода

13.11.2018 06:22

Ако тежимо опстанку и самосталности онда нам треба служба државне безбједности али под условом да буду или ратни ветерани са искуством или млади родољуби који ће уистину радити за српски народ а не као у Србији све воде швабе и ЦИА заједно са титоистичким удбашким кадром...ако ће та служба бити филијала циа-е онда боље да је не прави нико,јер шта ће нам?!

ODGOVORITE
Name

CIA

13.11.2018 08:18

A u kojoj to drzavi na ovim prostorima ne upravljaju ameri, švabe i ostrvljani? Takve drzave nema. U ovoj bi se tom spisku moglo dodati jos 10-ak stranih službi.

Name

119

13.11.2018 06:26

Vrlo je potrebna srpska služba radi zaštite srpskih interesa i interesa Srba u BIH.

ODGOVORITE
Name

Žabac

13.11.2018 06:36

Služba je već davno napravljena! Samo se čeka da se stvari formalizuju i nađe pogodan momenat da se to konačno i objavi! Potpisujem do poslednje tačke komentar cijenjenog postala " Istinito " !

ODGOVORITE
Name

Mk

13.11.2018 06:39

Pa nezna Dodik sta da radi sa svojim silnim kriminalcima a jedino za to su spremni pa da i njih nekako uhljebi na drzavni racun da ih nemora placati iz vlastitog dzepa.Kriminalac je kriminalac a i drzava nam takva. Dzukela treba prvo sudstvo i tuzilastvo dovesti u red jer se nezna vise ni ko pije ni ko placa umislio budala da je Putin boze me se kloni

ODGOVORITE
Name

Teško nama

13.11.2018 07:14

Kakvi su ovo lešinari!

ODGOVORITE
Name

Istina

13.11.2018 07:35

Srbi su takav narod da ne mogu živiti bez UDBE ili torture od strane okupatora. Srbi koji su za vrijeme bivše države radili kao špijuni i zatvarali Srbe bez ikakvog osnova su samo promijenili dresove.

ODGOVORITE
Name

Tuzlak 100 %

13.11.2018 07:58

Postovani BN-ovci i vi snosite odgovornost za loš izborni rezultat opozicije u RS-u. Lose ste komentarisali vlastodrsce te ste bez ikakvih konkretnih dokaza sve optuzivali. Dodo je samo vas iskoristio i nista vise. Lose stanje u RS-u se nastavlja naredne cetiri godine,zao mi je.

ODGOVORITE
Name

Neka neka

13.11.2018 08:01

Sami smo ga birali eto nam sad. Samo tako mile gazi po narodu bolje nije ni zasluzio...

ODGOVORITE
Name

Pod hitno

13.11.2018 08:32

treba ojacati Republiku Srpsku.Tako treba.

ODGOVORITE
Name

Potrebno

13.11.2018 08:36

Dodik izgleda pravi jedinstvo, a za neznalice i neupućene to je izdaja i kupovina i prodaja.

ODGOVORITE
Name

Austria

13.11.2018 11:01

Oa treba prvo sav snsd zatvorit i nacelu dodika neradi se tu o nekom postenju toga nema vecse radi o uvodzenju diktature ve vi trebate dase javno izjasnite da bude dozivotni gazda na svim poljima od birova za taposljavanje pa sve gdjese moraju pare dati a vi uzmite motku i dobro sisajte

ODGOVORITE
Name

Х

13.11.2018 13:45

Гази Миле,"лафе".Тешко држави која нема јаку опозицију.

Name

Empirija

13.11.2018 20:54

Nema od toga ništa. U četiri ili šest očiju biće mu kulturno, jasno i razgovijetno savjetovano da to ne čini, da povuče riječ, JER INAČE..??!! I on će podviti onu stvar, kao i mnogo puta do sada. Jer, to je savjet koji se ne odbija.

ODGOVORITE
Name

strašno

15.11.2018 12:25

Taj termin UDBE ne postoji u demokratiji EU to je najnoviji namet diktatora da ima sigurnost za svoje afere i pljačku dalju u budućnosti sa hobotnicom i koalicijom protiv svih koji drugačije misle svojom glavom i svojim propalim životom kod burle u RS.

ODGOVORITE
Name

TO POSTOJI ODUVIJEK. udba=snsd

15.11.2018 13:07

Nije nikad ni prestajala sa radom.

ODGOVORITE
Name

Snajper

15.11.2018 13:29

Gledaju puno americkih filmova,kakva služba za nacionalnu bezbjednost,nismo mi amerikanci,nek nam daju da radnici imaju najnižu platu 1500 km,to je onda nacinalna bezdjednost,a što se tiče tajnih sluzbi njih ima svaka stranka,neke su javne,druge su tajne,svima je veliki novac zajednički,znate li koliko kamiona i aviona punih irackih ilibijskih dolara je otislo u kuv ajt i amerima

ODGOVORITE