Prelijepe kćerke Gorana Bregovića

Jedan od najpoznatijih muzičara na svetu, Goran Bregović potiče iz Sarajeva, pevao je “Jugoslavijo, na noge. . . “, živi u Parizu, voli Beograd i uvek mu se vraća. Ako gleda poreklo po ocu je Hrvat, a po majci Srbin, supruga mu je muslimanka, a sve tri ćerke su različite veroispovesti. Iz ugla supruge Dženane Bregović i njega - to je izbor njihovih naslednica.

Zabava 12.11.2018 | 16:16
Prelijepe kćerke Gorana Bregovića
- Moja deca kada su bila mala ona su u vreme Bajrama bili muslimani jer su se tada dobijali pokloni, a za vreme Božića i Uskrsa su bili hrišćani jer su i tada poklone dobijali. Sada više ne znam šta slave. Mislim da je samo srednja, koja je sada u pubertetu - budista. To mi, naravno, ne smeta. Moja deca će biti Francuzi, mada vole da dolaze u naše krajeve i imaju drugarice ovde.



A za suprugu i mene je kasno, nas dvoje ćemo uvek biti naši. Lečeni naši. Teško je u životu se od toga izlečiti - rekao je pre nekoliko godina Bregović u intervju za “Blic” koji ima tri ćerke: Emu, Lulu i Unu. Jedna je muslimanka, druga je budista, a treća pravoslavne veroispovesti.

Na pitanje u kom duhu je vaspitavao ćerke, bez zadrške je rekao:

- Vi treba da omogućite deci da imaju slobodu izbora, kada biraju da budu svesni šta biraju. Ostavljam im slobodu da li će biti religiozne ili ne.

(Blic)

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

Draž

12.11.2018 16:48

čuj budista

ODGOVORITE
Name

I

12.11.2018 16:54

ti se sigurno izjašnjavaš kao narkoman..goni se Brega ,ti bi malo da si bosanac malo Hrvat a kad si u Beogradu onda si Srbin.

Name

Neso

12.11.2018 18:49

Bravo Brega, al ovi nasi seljaci nemogu to da svate!!

Name

Re Draž

12.11.2018 19:27

To je skraćenica od 'budi ista kao i ja': sviraj deviznu muziku u trendu. Možemo mi misliti,pričati i tamburati šta hoćemo, ipak bi se vrlo rado mijenjali s njim, pa se to sve svodi opet na njegovo 'Šta bi dao da si na mom mjestu...'.

Name

Za Re

12.11.2018 19:50

Slazem se sa tobom.

Name

Todor

12.11.2018 19:54

Svaka cast Gorane , divim se ovome tekstu i vasoj izjavi !

ODGOVORITE
Name

milan

13.11.2018 07:44

samo naprijed u dobro!!!

ODGOVORITE
Name

burduš muzikant

13.11.2018 08:11

Francuska je tokom svog postojanja asimilirala mnoge rase i nacije koje nemaju veze sa Francuskom, današnja Francuska ima jako puna različitosti, ljudi crne puti je veoma puno, Francuska ima pripadnike svih vjera, u francuskoj živi 5 miliona muslimana...ali su svi srcem Francuzi. Šta hoću da kažem, Srbija je u svojoj prošlosti trebala "prepisati" od Francuske kako se pravi i stvara nacija i država ali nije, Srbija je upravo suprotno radila, nametala je neku ideologiju koja nije prijemčiva svima, diskriminirala sve koji nisu u SPC-i, bespotrebno dizali su u nebo pisce fašistički nastrojene pisce a onda ih nametali drugima, proglašavali sve one koji nisu kao oni nekakvim "izmišljenim nacijama"...uglavnom sve kontra i zbog toga je Srbija danas tu gdje jeste, umjesto da koristi mudru politiku i asimilira sve oko sebe ona je upravo radila suprotno, sve oko sebe odbacivala...i onda se svi čude odkuda takva averzija prema Srbiji.

ODGOVORITE
Name

Siniša

13.11.2018 14:32

Burduše, svaka ti čast na komentaru. Odavno ne pročitah pametniji komentar.

Name

Zoka

09.08.2019 05:05

U Francuskoj ima mnogo muslimana to je istina ali ne osjecaju se Francuzima, i nije istina da je sve tako idealno! Daleko od toga!

Name

Marko

09.08.2019 05:22

Burdus, napisao si brdo gluposti! Srbija je u prva 2 rata izgubila najvise ljudi! Vec 500 godina se vrsi planski genocid nad Srbima i naravno da nije istina da je Srbija drugim nacijama nametala svoju politiku i sve sto je Srpsko! Naprotiv suprotno! Srbi su stalno ulazili u nekakve zajednice sa drugim narodima, sto Srbiji nije bilo potrebno! Srpski narod je bio previse otvoren prema drugima, zbog cega je usla nesloga i razdor koju su drugi vjesto koristili. Srbi su bili uvijek na udaru zato sto su u ex Yu bili najbrojniji narod sa najduzim postojanjem i ustanovljenim porijeklom! Sve drugo sto se pise i kako se u danasnje vreme satanizira Srpski narod, to je dio velikog plana i lazi i propagande!