Novogodišnja jelka ispred njujorškog „Rokfeler centra“

Drvo visoko 22 metra postavljeno je ispred „Rokfeler centra“ u Njujorku i uskoro će ga obasjavati čak 50. 000 sijalica, navodi „Glas Amerike“ i dodaje da je njujorška turistička atrakcija ove godine poklon gradu jednog istopolnog bračnog para.

Zanimljivosti 12.11.2018 | 15:24
Novogodišnja jelka ispred njujorškog „Rokfeler centra“
Milioni ljudi koji za novogodišnje praznike dolaze u Njujork slikaće se ispred jelke koja će stajati ispred „Rokfeler centra“ do 7. januara.

Sijalična mreža na jelki biće ukupno dugačka čak osam kilometara, a na njenom vrhu će stajati kristalna „Svarovski“ zvezda teška 450 kilograma, koja će biti postavljena 28. novembra.

Glas Amerike navodi da tradicija kićenja novogodišnje jelke u Njujorku potiče iz 1931. godine i vremena Velike depresije.

Radnici koji su gradili „Rokfeler centar“ sakupili su novac i kupili jelku visoku šest metara koju su okitili ukrasima napravljenim kod kuće, a dve godine kasnije, „Rokfeler centar“ je to uspostavio kao tradiciju.

Novogodišnja jelka će posle 7. januara biti donirana organizaciji za izgradnju kuća „Habitat for hjumaniti“.

RTS
foto:internet

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Anonimno

16.12.2018 17:48

Mnogo filmova i serija je nadahnuto i inspirisano duhom Božjim. ------------ Uživaće,ako nisu gledali,posebno mladji deo publike,gledajući nadahnut i inspirisan duhom Božjim,film: "The Christmas Chronicles (2018)." Gospode Bože naš,koji si na nebesima,tvoje ime je sveto.Gospode Bože naš,sa neba na zemlju,tvojom voljom,došlo je tvoje carstvo.Gospode Bože naš,hlebom(Isusom Hristom i Svetim Duhom) koji silazi sa neba na zemlju i danas nahranio si nas.Gospode Bože naš,sa tvoga izvora i danas,isceljujućom vodom života napojio si nas.Gospode Bože naš i danas,oprostio si grehe naše,onako kako smo i mi oprostili grešnicima svojim.Gospode Bože naš,kao svaki dan,ni danas,nikada nas nisi uveo u iskušenje i izbavio si nas Gospode Bože naš,kao što nas uvek izbavljaš iz naših nevolja,nedaća i problema. - Veliki i danonoćno blagosloveni Gospode Bože naš,hvala i slava ti.

ODGOVORITE