Srbija ima šampionku svijeta u karateu!

Jovana Preković svetska šampionka u karateu! Reprezentativka Srbije u karateu, Jovana Preković, postala je šampionka sveta u kategoriji do 61 kilograma na prvenstvu u Madridu.  Srpska karatistkinja ujedinila svetsku sa evropskom titulom! Jovana Preković u finalu SP u Madridu savladala Kineskinju Jin Sjaojan.

Ostali sportovi 10.11.2018 | 17:15
Srbija ima šampionku svijeta u karateu!
Bravo!

Reprezentativka Srbije u karateu Jovana Preković postala je šampionka sveta u kategoriji do 61 kilograma na prvenstvu u Madridu.

Ona je u finalu savladala Kineskinju Jin Sjaojan rezultatom 8:5.

Na putu do zlatne medalje Prekovićeva je prvo pobedila takmičarku iz tzv. Kosova Adelinu Ramu 1:0, a potom Alanu Kočijevu iz Rusije 4:0, Ekvadorku Žaklin Faktos 3:1, Djanu Lofi iz Egipta 5:0, a u polufinalu Merve Čoban iz Turske 4:3.

Drugog dana Svetskog prvenstva kata tim Srbije za seniorke u sastavu Đurđević, Maticki i Piperin pobedio je kata tim iz Malezije sa 3:2 i iz Alžira sa 5:0 a zatim je izgubio od Španije sa 0:5 koji ih je povukao u repasaž gde je pobedio Slovačku sa 5:0 i očekuje ga borba za bronzanu medalju sa Italijanima.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je Jovani na osvojenoj zlatnoj medalji.

"Naša Jovana Preković je šampion sveta! Svaka čast Jovana, pokazala si da tvoj karakter pobednika, odvažnost i predanost vode ka najvišem svetskom postolju, a ja verujem da te čeka još mnogo velikih uspeha! Čestitam Jovani, njenom stručnom timu i Karate federaciji Srbije", navodi se u čestitki ministra Udovičića.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

samy

10.11.2018 18:06

U karateu inace svako selo ima svoje svjetsko prvenstvi.

ODGOVORITE