Prvi put - zastava tzv. Kosova uz srpsku na postolju!

Srbija i Kosovo* na postolju, Nikolićeva bronzana u Taškentu! Reprezentativka Srbije u džudou Milica Nikolić osvojila je bronzanu medalju na Grand priju u Taškentu.  Intonirana je i himna dok je na postolju stajala i naša džudistkinja.

Ostali sportovi 10.11.2018 | 16:15
Prvi put - zastava tzv. Kosova uz srpsku na postolju!
Zlatnu medalju osvojila je Distrija Krasnići sa Kosova*, tako da su se prvi put na pobedničkom postolju na nekom takmičenju našli srpska i kosovska* takmičarka.

Organizator je, prema propisima, sa razglasa pustio kosovsku himnu pobednice Krasnići i podigao zastavu Kosova* pored srpske, ali i mađarske i portugalske odakle su preostale dve osvajačice medalja. 

Džudisti sa Kosova* imaju pravo da učestvuju na najvećim takmičenjima, jer je kosovski sportski savez članica Međunarodnog olimpijskog komiteta.

Reprezentativka Srbije u džudou Milica Nikolić osvojila je bronzanu medalju na Gran priju u Taškentu (Uzbekistan), a ovaj događaj pamtiće se po još nečemu...

Zlatnu medalju osvojila je Distrija Krasnići iz tzv. Kosova, tako da su se prvi put na pobedničkom postolju na nekom takmičenju našli srpska i kosovska takmičarka.

Organizator je, prema propisima, sa razglasa pustio kosovsku himnu pobednice Krasnići i podigao zastavu Kosova pored srpske, ali i mađarske i portugalske odakle su preostale dve osvajačice medalja.

Džudisti iz tzv. Kosova imaju pravo da učestvuju na najvećim takmičenjima, jer je njihov sportski savez članica Međunarodnog olimpijskog komiteta.

Pogledajte od 37. minuta...



Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar