Tajger Vuds odbio najmanje tri miliona $ od Saudijaca!

Čuveni golfer se povukao sa turnira zbog već poznatih političkih trzavica.

Ostali sportovi 14.11.2018 | 08:30
Tajger Vuds odbio najmanje tri miliona $ od Saudijaca!
Jedan od najpoznatijih i najbogatijih sportista sveta, Tajger Vuds odbio je najveću isplatu u karijeri, najverovatnije bojeći se političkog i pritiska javnosti.

Legedarni golfer je dogovorio da krajem godine nastupi na pozivnom takmičenju u Saudijskoj Arabiji zašta mu je ponuđeno najmanje tri miliona dolara! Iako je u početku prihvatio, što bi većina i uradila, sada je promenio odluku te odbio izdašnu ponudu. Iako se nije javno izjašnjavao oko cele situacije, jasno je da je to uradio da ne bi dodatno sam sebi "kopao rupu", pošto već ima mnogo manje pratiliaca nego pre čuvenog skandala sa desetinama prostitutki sa kojima se "družio".

Problem je u nedavnom svirepom ubistvu novinara Džamala Kašogdžija, tačnije egzekuciji koja se dogodila u Istanbulu u saudijskom konzulatu. On je naime bio protivnik nove vlasti u Saudijskoj Arabiji zašta je platio glavom sečenjem iste na licu mesta. To je naravno naišlo na opštu osudu te su krenula i mnoga otkazivanja dolazaka u ovu blistoistočnu tiraniju, pre svih političara i stručnjaka.

Ali, pritisak javnosti se prelio u sve vidove života, pa i u sport.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar