Bata o Zvezdi, promjeni mišljenja i dugu iz Surdulice...

Trener Partizana kaže da će njegov tim imati dodatni motiv u subotnjoj utakmici 16. kola Superlige protiv Radnika.

Fudbal 09.11.2018 | 15:45
Bata o Zvezdi, promjeni mišljenja i dugu iz Surdulice...
Zoran Mirković tada nije sedeo na klupi Partizana, ali se seća 22. jula ove godine i gostovanja crno-belih u Surdulici.

Pogotkom mladog reprezentativca Igora Zlatanovića u 51. minutu doživeli su minimalan poraz, koji je do danas ostao jedini u Superligi Srbije. Od tada su zabeležili osam pobeda i šest remija, što je dovoljno za tek treće mesto na tabeli, sa 13 bodova manje od vodeće Crvene zvezde.

Drugi "krug" domaćeg šampionata Partizan će početi upravo utakmicom protiv Radnika, u subotu od 13.00 (Arena sport 1) na stadionu u Humskoj ulici.

"Jedini meč u Superligi izgubili smo u Surdulici i zato su nam dužni. Radnik je organizovana ekipa i pretpostavljam da će sutra biti u čvrstom odbrambenom bloku, koji ćemo imati teškoća da probijemo", rekao je Mirković na konferenciji za medije u Sportskom centru Teleoptik.

"Moramo da uđemo maksimalno koncentrisani i odlučni da pobedimo, jer nas jedino pobede održavaju u trci. Svaki drugi ishod protiv Radnika bio bi katastrofalan".

Partizan je prošlog vikenda u duelu sa Vojvodinom (2:0) prekinuo seriju od tri remija, što je Mirkovića navelo da konstatuje kako se sada "lakše diše".

Što se tiče zdravstvenog biltena, Goran Zakarić je povređen i neće biti u sastavu, ali bi na teren mogao da istrči oporavljeni Zoran Tošić. Aleksandar Šćekić će posle operacije nosa morati da igra sa maskom, ako uopšte bude igrao.

"Videćemo oko Šćekića, da ne otkrivam sad. Pomagalo tog tipa uvek smeta, jer smanjuje vidno polje. Ja nisam mogao da igram sa maskom, iako je to bilo drugo vreme. Tada su maske bile univerzalne, a ove se rade po otisku".

Bata Mirković prokomentarisao je i trijumf najvećeg rivala, Crvene zvezde, protiv Liverpula (2:0) u Ligi šampiona.

"Velika pobeda Zvezde. Podsetio bih kako smo skloni da brzo menjamo mišljenje o svemu. Imali smo situaciju pre samo neliko nedelja, posle utakmica u Parizu i Liverpulu, tada se pričala potpuno druga priča... Sigurno je da cela naša liga dobija na težini velikim Zvezdinim uspehom", ocenio je trener Partizana.

PAROVI 16. KOLA:

petak

NOVI SAD: Proleter - Radnički Niš 18.00 (Arena sport 1)

subota

BEOGRAD: Partizan - Radnik 13.00 (Arena sport 1)
ŠABAC: Mačva - Spartak 13.00
BAČKA PALANKA: OFK Bačka - Voždovac
ZEMUN: Zemun - Čukarički 13.00
SURDULICA: Dinamo Vranje - Crvena zvezda 15.00 (Arena sport 1)
LUČANI: Mladost - Vojvodina 16.00
BEOGRAD: Rad - Napredak 18.00

TABELA: Zvezda 43, Radnički 34, Partizan 30, Čukarički 29, Napredak 25, Proleter 23, Mladost 22, Vojvodina 21, Mačva 16, Rad 15, Voždovac 15, Radnik 15, Zemun 13, Bačka 13, Spartak 11, Dinamo 7.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar