Video: Ček' da ti pokaže čika Milan kako se bije!

Najpoznatiji Srbin u NHL-u nakon nekoliko mirnih sezona ponovo deli pravdu na ledenim terenima!

Ostali sportovi 10.11.2018 | 17:30
Video: Ček' da ti pokaže čika Milan kako se bije!
Milan Lučić je svakako jedna od najinteresantnijih likova poslednje decenije NHL-a. Ovaj osvajač Stenli kupa sa Boston Bruinsima je uspeo da se probije do vrha neverovatnim radom i požrtvovanjem.

Problemi sa kičmom, zbog kojih je i počeo da se bavi hokejom ne bi li ojačao slabašnu muskulaturu iskrivljenog kičmenog stuba, nikada ga nisu sprečili da ne da na sebe i saigrače. Štra više, sve do pre nekoliko sezona ovaj ponosni Srbin iz Kanade je važio za jednog od najopasnijih faca u NHL-u i gotovo da nije mogla da prođe sedmica, a da on nekom ne očita bukvicu. Srce i neverovatna snaga su ga brzo promovisali u pravog razbijača, iako je Lučić posve drugačiji u privatnom, životu. Ali, kada stavi klizaljke na noge...

Kanadski hokejaš srpskih korena, kome je 30 leta, poznat je po tome što ne dozvoljava nesportsko ponašanje prema sigračima, već to odmah kažnjava. Upravo to je uradio pre dva dana Matjeu Žozefukoji je dobio takvu lekciju da će je pamtiti do kraja veka. Sve je počelo kada je bezobrazni ruki Tampa Bej Lajtninga udario laktom u glavu i to sa leđa igrača Edmonton Ojlersa, Krisa Rasela.



Tražio je đavola i dobio i to u vidu Srbina koji ga je prvo saterao u jedan deo terena ne bi li sprečio mladog "brzanjca" da mu pobegne, a onda ga oborio jednim bodičekom na led i potom na zemlji još malo išamarao i očitao mu dobru lekciju sedeći mu na grudima dok je ovaj očigledno molio da prestane. Lučić je ostao da sedi na Matjeu i preti mu sve dok ga sudije na silu nisu skinule, pošto u tome nisu uspeli igrači Tampa Beja. Naravno, naš hokejaš je odmah izbačen, ali nije ozbiljnije kažnjen jer je dobio samo 10.000 dolara da uplati NHL-u, bez ikakve suspenzije.

Možda je Milana Lučića koštala ova tuča, ali mu je sigurno prijala da se malo priseti i da podseti sebe, ali i ostale šta je i ko je i kako je izgradio status razbijača sa mekim srcem u najprestižnijoj hokejaškoj ligi na svetu. A i da mlade nauči nekim manirima, što mu čelni ljudi NHL-a očigledno nisu zamerili, šta više.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar