Saradnja s ciljem jačanja zavičaja

Načelnik opštine Lopare Rado Savić predvodi delegaciju ove majevičke opštine koja će prisustvovati u subotu 10. novembra krsnoj slavi Udruženja „Majevičana" Svetog Velikomučenika Dimitrija-Mitrovdana u gradu Vesen u Švajcarskoj, saopšteno je iz Savićevog kabineta.

  • Vijesti
  • Republika Srpska


Udruženje „Majevičana" u Švajcarskoj, osnovano je 2010. godine sa ciljem da okuplja sve iseljenike sa područja Majevice, da promoviše srpsku kulturu i radi na povezivanju srpskog i švajcarskog naroda, a poseban cilj ovog udruženja je da se kroz zajedničko ulaganje u Fond dijaspore oživi privreda rodnog kraja.

Opština Lopare zajedno sa Udruženjem „Majevičana" organizuje kulturnu manifestaciju „Dani dijaspore" koji su se ove godine održali po sedmi put u ovoj majevičkoj opštini.

Prema nepotvrđenim podacima lokalne uprave u rasijanju se nalazi 5.000 Majevičana od kojih je 3.000 u Švajcarskoj.

(BN)

KOMENTARI4
POŠALJITE PORUKU

Oce pomoce

09.11.2018 15:16

Opet balkanski i uz gusle.

reks

09.11.2018 15:57

s ciljem guljenja dijaspore.

Ogoljena Majevica

09.11.2018 16:46

Ide Rado da mu dupe vidi puta i uzme koju deviznu dnevnicu. Usput će sa pajtosom Ćoćom da popriča ima li kakvog biznisa i zašto im loše ide prodaja dtanova u zajedničkoj ugradi Helvecija u Loparama. Sreća da kao onomad ne dovode dhecu iz Lopara da se Ćoćo hvali kako im je džaba dao smještaj, a opštini Lopsre je poslo fakturu. Naravno psjtos Rado je to uredno platio. A pare su vjetovatno podijeljenje. Cirkus od udruženja sa manje od deset članova.

besko

10.11.2018 07:16

ZIVJELI MAJEVICANI NAJBOLJI LJUDI NA SVIJETU MA GDJE BILI

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.