Zvornik: Pomen poginulim borcima

U Zvorniku je danas upriličeno uručivanje odlikovanja porodicama poginulih boraca. Posthumno, za 13 poginulih boraca sa područja Zvornika, Bratunca, Vlasenice i Srebrenice, medalje zasluga za narod uručio je izaslanik predsjednika Republike Srpske Miladin Dragičević.

  • Vijesti
  • Republika Srpska


“Osjećanja su pomiješana, tužni smo, ali i srećni jer ovo nam je dokaz da žrtva naših najmilijih nije zaboravljena”, rekli su članovi porodica poginulih boraca kojima su uručene medalje.

“Muž mi je poginuo 1992. godine. Još nije nađen. S njim i tri brata, jedan rođeni, i dva od strica. Ni oni nisu nađeni. Današnji dan mi je veoma važan, jer znam da nisu zaboravljeni”, kaže Anica Mašić, supruga posthumno odlikovanog borca VRS.

“Zahvalna sam, emocije su pomiješane. Živimo kako moramo, vrijeme prolazi. Zahvalna sam, jer nas nisu zaboravili”, rekla je Milanka Vasiljević, supruga posthumno odlikovanog borca VRS.

U ime predsjednika Republike Srpske, medaljama zasluga za narod, poginule borce posthumno je odlikovao njegov izaslanik Miladin Dragičević.

“Kada daš život, to nema cijenu. Porodice će makar imati priliku, kada dobiju ovo odlikovanje, da pokažu ko su im roditelji i za šta su život dali. Ovo je samo mali prilog, a njihovo je veliko priznanje, koje će ih podsjećati da su oni dali najvrijednije za Republiku Srpsku i srpski narod”, izjavio je ovom prilikom Miladin Dragičević, izaslanik predsjednika Republike Srpske.

Članovi porodica 13 poginulih boraca sa područja Zvornika, Bratunca, Vlasenice i Srebrenice, primili su odlikovanja.

(BN)

KOMENTARI1
POŠALJITE PORUKU

AR

09.11.2018 15:03

Zali boze tolikih zrtava I protjerivanja Sta smo dobili Samo da nas citav svijet mrzi to smo dobili Samo treba da se okrenemo oko sebe I sve ce nam biti jasno za sta smo Dali I oduzeli drugima zivote

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.